4-stjernet snescooter safari med dansk turleder. Vores mest sælgende rejse til Lapland!

Snescooter rejsen går endnu engang nord for polarcirklen i Finland. Vi rejser til det smukke Lapland med masser af god sne og skøn natur. Her findes de store majestætiske fjeldmassiver, smuk tundra, store søer og langstrakte elve.


På rejsen oplever du at køre din egen snescooter i to dage og der bliver også tid til at vælge iblandt forskellige aktiviteter, f.eks. en skøn udflugt, hvor du kører din egen hundeslæde, ligesom du kan prøve at køre is go-cart.

Her er tillige fantastiske ski muligheder og nogle af Europas bedste sne forhold, hvilket giver dig mulighed for en halv eller hel dag på ski, hvis du har lyst til det. Her er flotte alpine ski pister og mere end 200 km langrendsløjper.

Snescooterrejser.dk har nu lavet snescooter safaris i Finland i 23 år.

Vær opmærksom på, at der på denne rejse er mulighed for at være 2 på en snescooter, og at der for bagsædepassagerer er en fin rabat på kr. 2.200,-. Se venligst prislisten.

Kort om rejsen

  • Udsolgt

Rejseperiode:

Uge 12: 22. til 26. marts 2023.

Rejsedage: 5

Land: Finland

Destination: Levi, 200 km nord for Polarcirklen

Turleder: Dansk turleder

Aktiviteter: Snescooter, is go-cart, hundeslæde, alpint skiløb, rally, fat bikes, snesko, langrend, wellness og spa, natklubber, karaoke, shopping

Udstyr: 4-takts snescootere, vinter beklædning og polar udstyr (tøj, støvler, hjelm, handsker) er inkluderet i rejsen under snescooter dagene

Indkvartering: 4-stjernet hotel

Fra: 17.650,-

Bestil rejseOm rejsen

Kort rejsebeskrivelse:

Snescooter rejsen til finsk Lapland inkluderer alt, der er nødvendigt for en god og vel tilrettelagt snescooter rejse.

Hver dag køres nye ruter, og rejsen foregår på den bedste tid af sæsonen - dvs. i marts, hvor vinteren er mild, og hvor det ikke sner hele tiden som f.eks. i december og januar. Vi vil oftest opleve frostklare dage med 0 til 10 graders frost med sol og god sigt. Der er typisk 1,5 - 2 meter sne i områderne, hvor vi kører snescooter.

Luften er tør i Finland, og derfor føler man ikke kulden som i Danmark, hvor vores vinter er mere fugtig.

Sneforholdene i Lapland er meget idéelle og sneen sammenlignes med den berømte champagne-sne i USA og Canada. Grunden til dette er, at der er frost hele vinteren og sne-krystallerne bibeholder deres styrke. Derfor er vinteren også betydeligt længere i Lapland end i central Europa, og slutter ofte først til primo maj.

Der er mulighed for at opleve nordlys på denne tid af vinteren. Det kræver naturligvis de rette forhold, og at man går udenfor og leder efter det.

Rejsens pris inkluderer pr. person; flyrejse, private transfers i Finland, ophold på 4-stjernet SPA og wellness hotel af flot kvalitet med god forplejning, dvs. halvpension, moderne værelser, frokost på snescooterdagene, 2 dages snescooterleje inkl. benzin- og olieforbrug, rigtig godt vintertøj og sikkerhedsudstyr. Der er tillige dansk turleder på rejsen. 

Rejsen inkluderer tillige en aktivitetsdag, hvor du selv kan vælge blandt et fint udvalg af forskellige aktivitets muligheder som Snescooterrejser.dk tilbyder. Disse aktiviteter tilvælges iht. beskrivelsen her på siden og betales som et tillæg. 

Den danske turleder er sammen med gæsterne fra ankomst på destinationen til hjemrejse.

Snescooters, beklædning og sikkerheds udstyr.

Din erfaring og vores køremåde:
På snescooter rejsen er der ingen krav om forudgående kendskab til snescooterkørsel. Det kræves dog, at du har kørekort til bil.

Den første snescooter dag får alle en god introduktion til at køre sin snescooter, og lærer således på en let og informativ måde, hvorledes færdselsreglerne er i denne lidt anderledes type trafik. Der er forskellige færdselsregler og sikkerheds forhold som turlederen fortæller dig om. Snescooterrejser.dk har udviklet en god måde at køre fællestur på, således at alle deltagere føler sig trygge og samtidig har vide rammer for sin kørsel.

Når vi først er startet med at køre, kommer du hurtigt til at nyde kørslen på snescooteren, du ser naturen og føler farten, som du suverænt selv styrer! Du slapper hurtigt af på din maskine og sidder godt.

Hvis du føler, at det er koldt om hænderne, tænder du blot for varmen i din snescooters håndtag eller i gashåndtaget.

Bagsædepassager:
Vi kan tilbyde 2 personer på én snescooter, idet vi har specielle snescootere, der er indrettet hertil. Det betyder, at der er en rabat til bagsædepassageren. Se prislisten. Bagsædepassageren sidder komfortabelt og har håndtag med varme at holde i. Der kan både sidde voksne og børn (over 150 cm højde) som bagsædepassager.


Snescooter typer:
Vi kører i den kommende sæson på snescootere af typerne Skidoo Renegade 600, Lynx 600 Rave og Adventue. Disse snescooters er både 2- og 4-takts maskiner med ca. 60 til 85 hk og er meget fine at bruge på denne rejse. De vejer ca. 160 til 200 kg. Du ser dem på billederne her på siden.

I denne sæson kan der også vælges større snescootere. Disse er typisk 600 ccm Lynx maskiner med ca. 125 hk. De vejer ca. 20 kg mere end de maskiner vi inkluderer som standard.
Hvis du ønsker en snescooter med ekstra kraft, kan du tilvælge den større maskine. Der er dog grundlæggende ikke behov for det, idet standard maskinerne har rigelig med kraft, og vi kører ikke hurtigere, fordi en deltager har valgt en større maskine. Se tillægspriser herfor i prislisten. 

Vi bruger naturligvis udlejnings snescooters, og derfor kan de også have enkelte små slidspor, men vi må generelt sige, at vores snescooters er af meget fin kvalitet. 

Selvrisiko og forsikring på snescooter:
Vores snescooters er forsikret af udlejnings selskabet. Det vil sige ved skader på 3. person, dvs. hvis føreren kører ind i andre eller et andet køretøj. Du skal selv have en privat ansvars- og ulykkesforsikring. Forsikringen dækker tillige skader, der sker uforsætligt på snescooteren.

Selvrisiko på leje og personlig skade: 
Selvrisiko på € 1.500,- pr. standard maskine.
Selvrisiko på € 2.000,- pr. maskine med 120 hk.
Selvrisiko på € 1.500,- ved personlig ulykke pr. skade.

Hvis man ødelægger maskine eller tøj/udstyr, eller maskinen skal hentes/bringes pga. skade, vil denne selvrisiko dække dette. Yderligere omkostninger ved skader, hvis skaden er større end gæstens selvrisiko dækkes af udlejningsselskabets forsikring. 

Almindelig slitage på maskinerne er naturligvis ikke underlagt din selvrisiko, men er inkluderet i leje af snescooteren.

Det er rejsedeltagerens eget ansvar at tilse, at denne er dækket i forhold til ulykke og ansvar. Check din rejseforsikring og private ulykkesforsikring.  

Snescooter tøj/udstyr:
Du får fra Snescooterrejser.dk udleveret godt udstyr til brug under snescooter dagene i Lapland.

Udstyret udleveres i Lapland når vi starter første snescooterdag. Vi stiller følgende til rådighed:
snescooterdragt, handsker, vinterstøvler, hjelmhue og styrthjelm med termovisir. 
Udstyret er udviklet til brug i polare egne og dragten er lavet til snescooter kørsel, således at der er forstærkninger de rette steder. 

Dette udstyr er naturligvis inkluderet i prisen.

Du får naturligvis en pakkeliste fra Snescooterrejser.dk før afrejse, så du har den bedste vejledning i, hvad du skal have med til rejsen. 

Beskrivelse af rejsen dag for dag:

Dag 1:
Første rejsedag starter med afrejse fra Kastrup, mellemlanding i Helsinki og ankomst i lufthavnen i Lapland. Se rejseplanen her på siden.

Turlederen tager imod rejsedeltagerne ved ankomst til destinations lufthavnen.


Efter ankomst er den private transferbus klar, og der er ca. 15 km transport til hotellet. Undervejs fortæller turlederen lidt om destinationen og det praktiske, der foregår ved ankomst til hotellet. Turlederen har allerede sørget for check-in på hotellet, så der ikke bruges unødig tid på det, og så gæsterne straks kan få deres værelser. 

Efter alle har stillet deres bagage på værelserne, byder Snescooterrejser.dk på en velkomstdrink og turlederen giver praktiske informationer for de næste dages forløb. Afhængig af ankomst tidspunktet er der evt. også aftensmad på hotellet.

Overnatning på vores gode 4-stjernede SPA- og wellness hotel.

Dag 2:
Efter et godt og nærende morgen måltid gør alle deltagere sig klar til safaridagen. Vi forlader vores hotel kl. 09.00.

Vi går ganske kort fra hotellet, hvor vores snescooters står klar til dagens udflugt. 

Vi starter med at udlevere vinter udstyr til at køre i. Der er en polardragt, der er lavet specielt til aktiviteter i sneen. Der udleveres tillige gode vinterstøvler, handsker, hjelmhue og en styrthjelm med visir. 

Inden afgang er der alkoholtest og kontrol af kørekort for alle rejsedeltagere. Deltagerne skriver samtidig under på, at der er en selvrisiko på snescooterne, der træder i kraft, hvis man ødelægger noget.

Turlederen informerer rejsedeltagerne om sikkerhedsregler og almindelige færdselsregler ved snescooter kørsel. Herefter får rejsedeltagerne en grundig introduktion i at betjene maskinerne og herefter kører vi af sted ud i det smukke snedækkede landskab. Turlederen kører forrest og giver rejsedeltagerne mulighed for prøvekørsel i ro og mag og med fokus på at lære snescooteren at kende. 

De første par timer går hurtigt. Her oplever du, at snescooteren er et helt andet type køretøj, end hvad du tidligere har prøvet at køre på. 
De to meder foran på maskinen styrer godt og følger let sporet, som vi kører på. Trækbæltet under maskinen reagerer hurtigt på gassen, og selvom der måske engang imellem er huller - eller vupti'er - i sporet, f.eks. fra snedriver, så aftager støddæmperen rigtig fint disse huller. 

I styret er der mulighed for at justere varme i håndtaget og i gassen, der fungerer som på en quad/ATV - altså en gasfunktion styret med tommelfingeren. Det er meget let at bruge! 

Efter kort tid fornemmer du at køre snescooteren med lethed, og du kan slappe af og nyde sporet og kørslen sammen med de andre rejsedeltagere i den fantastiske natur!

Det er ikke farligt at køre snescooter, hvis man følger turlederens vejledning. I de mange år, vi har lavet snescootersafaris til Lapland, har der kun været en mindre forstuvning hos en gæst. Selvom der til tider er blevet kørt frisk til, er der fuld fokus på sikkerheden. Vores rejsedeltagere er voksne mennesker, der viser hensyn, og så giver turlederen også plads til at have det sjovt, og prøve at give lidt mere gas.

Vi kører i starten af dagen et smut rundt om et 600 meter højt bjerg og fortsætter ud i landskaberne her omkring. Vi skal naturligvis også op på bjerget, hvor vi kører lidt stejlere bakker.

Der bliver pause, hvor der kan drikkes kaffe i en fin gammel samisk hytte. Vi kører nu ud på fjeldet og over nogle søer, og sporene er let fremkommelige. Nu har alle en god fornemmelse af, hvordan man kører en snescooter.


Vi spiser frokost ude ved en flod, hvor vi besøger en rensdyrfarm, der ejes af nogle flinke samere. Vi sidder indenfor i varmen og får et godt måltid mad. Her er rigtig hyggeligt med ild i pejsen.

Eftermiddagen byder på nogle flotte og lange strækninger med dejlig natur, der giver mulighed for nogle rigtig gode pauser med foto mulighed. Måske der skal holdes en ekstra pause for en kop kaffe og en finsk vaffel hen på eftermiddagen. 

Vi er tilbage ved snescooter kontoret ved 16-17-tiden. Herefter går vi tilbage til hotellet for afslapning, inden vi ved 19.00-tiden spiser middag i hotellets restaurant. 

Til aften tilbyder turlederen gerne at tage rejsedeltagerne med ud på en lille vandretur i byen.

Dag 3:
Der er med sikkerhed flere deltagere, der ikke kan vente med at komme ud til snescooterne for at komme af sted på dagens tur!

Vi forlader igen i dag hotellet kl. 09.00, og henter vores snescootere så vi kan komme tidligt afsted. Der laves naturligvis også alkoholtest i dag. Da vi allerede har vores snescooter tøj på fra hotellet går det hurtigt med at komme afsted.

Ruten går vestpå, hvor vi i starten kommer til at køre på en del hurtige spor og også kommer over nogle store søer. På søerne må vi køre op til 80 km/t, så vi skal nok få mulighed for at prøve at give gas.

På de almindelige spor må vi køre op til 60 km/t, hvilket bestemt er nok.
Snescooterne kører op til ca. 120 km/t og det får du også mulighed for at afprøve, hvis du har lyst - et sikkert sted.


Vi kommer i dag ud på en tur, der i alt bliver ca. 100-130 km lang.

Planen er, at vi gerne skal spise frokost ved Finlands største ishotel. Her spiser vi indenfor i den varme restaurant. Der kan vælges mellem 3 slags suppe med drikkevarer til og herefter kaffe.


Hvis du har lyst til at opleve ishotellet, koster det en entré på ca. 20,- €. Her får du mulighed for at se de meget flotte og smukt is-dekorerede værelser, is-restauranten, is-kapellet og en masse af de flotte figurer, der er bygget i sne og is.
Se billeder her på siden fra ishotellet. Det er bestemt et besøg værd!


Efter frokosten kører vi flere nye spor, og vi når sikkert også ud af de lidt sværere ruter ved ishotellet, der bringer os tilbage mod vores by, hvor vi bor. I dag er vi på nogle snescooter spor, der er beliggende 20 km fra nærmeste asfalt vej. Ruten i dag er sværere end i går, men kan køres af alle.

På vej tilbage til vores hotel vil turlederen se om der er tid til en ekstra sløjfe, naturligvis kun hvis der er stemning herfor.

Middagen foregår igen på hotellet. Herefter er der god tid til hyggeligt samvær på hotellet eller i byen. 

4. dag:
I dag bydes på en aktivitetsdag med forskellige tilvalgsmuligheder. Her bestemmer du selv, hvad du har lyst til at lave og opleve.

Snescooterrejser.dk har lavet et varieret udbud af aktiviteter. Se specifikationen herfor under fanen "Aktiviteter".


• Is go-kart på stor is bane
• Hundeslædesafari, 10 km, hvor du kører med egen slæde og hundespand
• Alpint skiløb i Finlands største alpine skianlæg 
• Sneskovandring i dybsne
• Langrend på fjeldet. 250 km løjper er til rådighed
• Shopping og afslapning i byen
• Wellness og massage
• Beauty-behandlinger

Der bydes naturligvis på morgenmad og aftensmad på hotellet denne dag, og turlederen er med til at koordinere aktiviteterne, hvoraf nogle skal bestilles når rejsen bestilles.   


5. dag:
Til morgen er der igen stor morgenbuffet på vores hotel.

I dag er hjemrejsedag, og den private transferbus afgår fra hotellet 2 timer inden afrejse fra lufthavnen.

Det betyder, at der er god tid til at få gjort de sidste indkøb og kigget lidt på byens butikker inden afrejse. Frokost på egen hånd.

Hjemrejsen foregår med afrejse fra destinationen i Lapland, mellemlanding i Helsinki og ankomst i Kastrup til aften.

Du har helt sikkert haft en god snescooteroplevelse med fantastisk natur og flotte oplevelser i Lapland.

Priser:
17.650,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse inkl. leje af standard snescooter med i 2 dage
1.750,- kr. i enkeltværelsestillæg
2.200,- kr. bagsædepassagerrabat
1.850,- kr. for opgradering til 120 hk snescooter de 2 første dage
1.450,- kr. for 10 km hundeslæde safari inkl. privat transfer og kaffe
950,- kr. for "privat race" is go-cart kørsel inkl. transfer og kaffe
1.650,- kr. pr. person tillæg for tilvalg af junior suite
950,- kr. pr. ekstra nat i delt dobbeltværelse med morgenmad ved forlængelse af rejse (skal bookes ved bestilling)
1.250,- kr. for forlængelse af flyrejsen (skal bookes ved bestilling)

Rejsen inkluderer:
• 4 flyvninger med internationalt flyselskab; Kastrup-Helsinki, Helsinki-Lapland t/r
• 2 x privat bustransfers fra lufthavn til indkvartering t/r
• Halvpension (morgenmad og aftensmad hver dag fra ankomst til afrejse)
• Frokost på snescooterdagene (1 ret og drikkevarer hertil)
• 4 overnatninger i delt dobbeltværelse iht. rejse program
• 5 rejsedage iht. rejse program
• 2 hele dages snescootersafari
• Erfaren dansk turleder
• 600 ccm 2-/4-takts snescooter
• Forbrug af olie på snescooteren
• Forbrug af benzin på snescooteren
• Fuld safaribeklædning under snescooterdagene (vinterkøredragt, hjelm med termovisir, vinterhandsker, polarstøvler, hjelmhue) 
• Alle lokale afgifter, moms og skat
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden
Rejsen inkluderer ikke:
•Lommepenge, drikkevarer, frokost på ud- og hjemrejsedagen samt på dag 4., evt. aftensmad på udrejsedagen, 
• Afbestillings- og rejseforsikring
• Evt. tilvalg af ekstra ydelser iht. prisliste og aktivitets oversigt

Flytider:

Dette er vores typiske flytider, som bekræftes ved bestilling.

Udrejse onsdag:
Afrejse fra Kastrup kl. 13.05.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Lapland kl. 17.55.

Hjemrejse søndag:
Afrejse fra Lapland kl. 10.15.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Kastrup kl. 16.20.

Der tages forbehold for flytiderne.
Alle flytider er lokale tider. Der flyves med internationale flyselskaber.

Kørekort:
Der skal bruges kørekort til bil for at køre snescooter. Hvis du har et motorcykelkørekort type A, er det også muligt at køre snescooter med dette (hvis du ikke har bilkørekort).

Kan børn deltage: 
Børn kan godt deltage, men skal være mindst 150 cm høje og kan rejse med forældre og være bagsædepassager. Der er ikke separate børnepriser, men bagsæderabat.


Rejse- og afbestillingsforsikring: 

Alle rejsedeltagere er selv ansvarlige for at tegne en personlig afbestillings- og rejseforsikring. Snescooterrejser.dk tilbyder dette ved bestilling og mulighederne er præsenteret her på siden.

Forlængelse af rejse/ophold:
Der er mulighed for at forlænge rejsens forløb med ekstra overnatninger på vores hotel og evt. senere hjemrejse med fly. Se priser for dette i prislisten.
Det betyder, at vi gerne laver et ekstra rejse arrangement for dig, som du kan tilvælge i samarbejde med os, f.eks. ophold i igloos eller på ishotel og så tilslutte dig rejsen. Det oplever vi tit gæster, der ønsker. 

Kan du dele værelse med en anden, hvis du rejser alene?
Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene? 

De fleste vælger at tilkøbe enkeltværelse, men der er til tider gæster, der gerne vil dele værelse med andre.

Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Snescooterrejser.dk gerne at finde en makker, der også vil dele et dobbeltværelse.

Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn.

Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at bo i/dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.


Grupper:
Hvis I er en virksomhed eller større gruppe, der gerne vil rejse alene, er der også mulighed for det. Tag blot kontakt til Snescooterrejser.dk, så udarbejder vi gerne et rejseoplæg for en gruppe!
Vi har haft mange firmaer på denne type rejser. Se tillige gruppetilbud her på websitet.

Rejsemateriale fra Snescooterrejser.dk:
Sammen med de sidste rejsepapirer vil du modtage udførlige informationer om rejsen samt forslag til, hvad du bør pakke til en snescooterrejse.
Selvom rejsen blot er på 5 dage, er det fornuftigt at pakke så praktisk som muligt. 
Dette rejse materiale får du senest 14 dage inden afrejse.

Hundeslæde hunde og rensdyr:
Snescooterrejser.dk's samarbejdspartnere driver alle deres firmaer på en sund og forsvarlig vis. Alle hunde og rensdyr er i god foderstand og de har et godt hunde- og rensdyrliv. Om sommeren er dyrene på ferie og arbejder ikke, men nyder den skønne finske sommer. Om vinteren gør dyrene, det de elsker mest, dvs. arbejder med hundeslæder og rensdyrkaner. Alle vores partnere, der har med dyr at gøre, er lokale finske partnere, der er bosiddende i Lapland hele året.

Forbehold:
Der tages forbehold for valutaændringer samt prisstigninger, brændstofstillæg og flyændringer etc. Der tages forbehold for ændringer i programmet samt skrivefejl.

Valuta kalkuleret ift. kurser pr. 1. juni 2022.

Aktiviteter, der skal bestilles samtidig med rejsen:

10 km hundeslædesafari: Foregår typisk lørdag kl. 09.00

Deltagerne afhentes ved hotellet og køres til fjeldet, hvor man modtages af et stort hold hundeslædehunde. 

Her møder man ejeren af hundene, der naturligvis er finsk og en meget dygtig slædehundefører. Der fortælles om opdræt, hundevelfærd, avl og de konkurrencer, som de deltager i hver vinter. Vi møder sikkert også et par hvalpe. 

Du får en meget grundig introduktion til at køre en hundeslæde, og herefter får hver deltager et hold hunde (3-5 hunde) og en slæde, der er gjort klar. Der køres nu i samlet flok en rute på ca. 10 km.

Undervejs ser man landskaberne fra en helt anden side og nyder stilheden sammen med hundene, der er ivrige efter at trække og løbe hurtigt. Der er bremse på hundeslæden, og du er ofte nød til at bremse hundene, for de er meget ivrige efter at løbe.

Der er kun 1 fører af hver hundeslæde. Der sidder ingen på slæden (spørg os, hvis I ønsker at være 2 på en hundeslæde, så er det også muligt).

Efter hundeslædeturen bydes der på noget varmt at drikke i en samisk hytte, mens vi informeres om livet som hundeslædefører.

Du medbringer selv dit vintertøj, og kan også låne noget, f.eks. vinterstøvler, hvis dit eget udstyr ikke er tilstrækkeligt.

Herefter køres gruppen tilbage til hotellet. 

1.450,- pr. deltager.
Minimum 2 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2½ time.
Inkl. transfer fra og til hotellet og varm drik. 


Is go-cart: Private Race. Foregår typisk lørdag kl. 14.00.

Prøv en sjov oplevelse. Du har sikkert prøvet at køre go-cart i Danmark på en indendørs bane. Nu får du muligheden for at køre på en fed is bane uden for byen, hvor vi bor. Disse go-carts har pigge på dækkene og køres som almindelige go-carts, men man ”broad-sider” hele tiden for at dreje! En rigtig sjov oplevelse der giver adrenalin til alle deltagere. Go carts'ene er faktisk danske maskiner.

Deltagerne kører i lokal transfer bus til banen, hvor der udleveres tøj og hjelm og gives god køre introduktion.

Der laves køretræning med 2 køre pas af ca. 10 minutter pr. deltager. Herefter er der indledende heats samt konkurrence med semifinale og finale. Der er præmie til de 3 første over målstregen.

950,- kr. pr. deltager.
Minimum 8 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2 timer.

Hvis vi ikke kan samle 8 deltagere til dette arrangement så tilbydes et andet is go-cart arrangement som kan gennemføres på samme tid og ved færre deltagere. 

Aktiviteter uden forudgående bestilling:

Ved byen vi bor, har der været afholdt World Cup i alpint skiløb og langrend igennem mange år. World cup'en i alpint skiløb gennemføres her hvert år som det første sted i verden, idet vinteren starter tidligt i Lapland. Der er rig mulighed for at stå på ski på pisterne ved bjerget vi bor ved den 4. rejsedag.

Alpint skiløb eller langrend:
Der er fantastiske muligheder for at stå på alpin ski eller løbe langrend. Sneen er altid meget fin og meget anderledes end i Europa og i alperne. Luften er tør her i Finland og det betyder, at sneen er betragteligt lettere end i f.eks. alperne.

Der lejes alpint og langrends-udstyr som på alle andre skisportssteder. Lejepriser og liftkort til alpint skiløb er samme priser, som det kendes i alperne. Man betaler ikke for brug af langrends løjper.
Udlejnings faciliteter for skiudstyr er beliggende ca. 200 meter fra Snescooterrejser.dk's hotel.

Vandremuligheder:
Ved byen, hvor vi bor er der fine vandremuligheder. Der er mulighed for at vandre på egen hånd på afmærkede ruter.

Snesko:
Du kan leje snesko i en af Snescooterrejser.dk’s udlejningsbutikker. Disse lejes på timebasis og du kan også få en guide med, hvis du ønsker dette.

Fat-Bike:
I byen kan der lejes specielle mountainbikes med ekstra tykke dæk, så man kan køre i sneen. Der kan evt. også lejes cykler med batteri. 

Massage og wellness:
I byen hvor vi bor kan der bestilles forskellige former for massage og wellness. Dette bør bestilles ved ankomst til Finland, hvis du ønsker at gøre brug af dette på 4. rejsedag.

Oplev Finlands største SPA vandland:
Turlederen hjælper dig gerne med et besøg i Finlands største SPA og vandland. Her er ca. 3.000 m2 stort anlæg med alt i varmtvandsbassiner, strømkanaler, jacuzzis, udendørs bade og naturligvis forskellige saunas og dampbade.

Pris for et dagsbesøg er ca. € 30,- pr. deltager, men vi har en specialpris, som du informeres om i Lapland. Vi bor direkte ved SPA og wellness afdelingen, men det er ikke inkluderet i rejsens pris, idet vi vurderer, at der er for få deltagere, der vil bruge denne facilitet under aktivitets dagene. 

Fest, karaoke og natklubber: 
Vi befinder os på et af Finlands største skisportssteder, og derfor er der et stort udvalg af barer og natklubber samt spillesteder, man kan besøge om aftenen og natten. 

Nordlys: 
I denne rejseperiode er der fine muligheder for at se nordlys. Turlederen hjælper gerne gæsterne med at undersøge om det i rejseperioden netop er gode muligheder for at se nordlys.

Turlederen udtaler:

På rejsen er jeg igen turleder, og eftersom jeg har lavet snescooterrejser i 23 år, så tør jeg med sikkerhed sige, at du vil få en rigtig god og velfungerende rejseoplevelse. Der er tænkt på alt og du får mulighed for ekstra oplevelser undervejs. Læs det udførlige program her på siden.
Henrik Tang, Snescooterrejser.dk