Dette er vores gennemtestede hundeslæde safari på 2 dage. Da vores faste hundeslæde partner får familie forøgelse i den kommende vinter, vil denne rejse ikke kunne tilbydes, men det kan vi igen i 2024. Venligst kontakt os, hvis vi skal forberede jeres rejse for 2024. 


NB: Dette er rejseoplægget fra 2022: 

Fantastisk hundeslæde-safari-rejse med 2 dages safari gennem den smukke lappiske natur i Finland.

Læs hele programmet hvor du har 5 dages rejse og 2 specielle hundeslæde-safari-dage. Her ser du også såvel den lokale guides funktioner og dine andre muligheder på rejsen.

Denne rejse går også nord for polarcirklen i Finland.

Vi rejser til det smukke Lapland med masser af god sne og skøn natur. Her findes de store majestætiske fjeldmassiver, smuk tundra, store søer og langstrakte elve.


Rejsen er et special arrangement, hvor der kun er få deltagere. Hundeslæde safarien kan maximalt have 5 deltagere. Hvis I har børn med, er minimum alder for børn 15 år, idet hver deltager skal køre sin egen hundeslæde begge dage.

Hvis I ønsker at rejse, og er minimum 2 deltagere, er I velkomne til at kontakte os for yderligere info. Så vil vi se, hvad der stadig er ledigt, og arbejde ud fra de muligheder. 

På rejsen oplever du at køre dit eget hundeslæde spand i to dage og der bliver også tid til at vælge flere aktiviteter, f.eks. kan du prøve at stå på alpin ski i Europas bedste sne, løbe langrend, køre fat-bike eller køre is go-cart. Foruden hundeslæde safarien vil I også opleve 2 overnatninger på et dejligt SPA hotel med fri adgang til Laplands største spa og wellness afdeling. 

Se det udførlige rejseoplæg her på siden.

Kort om rejsen

  • Udsolgt

Rejseperiode:

Uge 7: 16. til 20. februar 2022.

Rejsedage: 5

Land: Finland

Destination: Sirkka, 200 km nord for Polarcirklen

Turleder: Engelsktalende lokal guide på den 2 dages hundeslæde safari. Resten af tiden er gæsterne på egen hånd med rejsevejledning fra Snescooterrejser.dk.

Aktiviteter: 2 dages hundeslæde safari, snescooter, is go-cart, alpint skiløb, rally, fat bikes, snesko, langrend, wellness og spa, natklubber, karaoke, shopping

Udstyr: hundeslæde spand til hver deltager med 4-5 hunde, vinter beklædning og polar udstyr (tøj, støvler, hue, handsker) er inkluderet i rejsen

Indkvartering: 3 nætter i 4-stjernet hotel, 1 nat i vildmarks hytte

Fra: 17.950,-

Bestil rejseOm rejsen

Kort rejsebeskrivelse:

Denne rejse, der er en hundeslæde safari til finsk Lapland inkluderer alt, der er nødvendigt for en god og veltilrettelagt rejse.

Rejsen er tilrettelagt for 2-5 deltagere, dvs. en lille gruppe på maximalt 5 personer. Her kan du gerne tilmelde dig individuelt. Rejsen gennemføres ved minimum 2 deltagere, og hvis I rejser 2 sammen, er der en mulighed for, at der deltager andre internationale gæster. Lokalguiden taler engelsk.

Læs rejseforløbet her på siden, så du ser, at dagsforløbene er gennemtænkt. 

Hver dag køres nye ruter med hundeslæde med 40 til 50 km pr. dag, og der er 2 hele dage med din egen hundeslæde med 5 hunde.

Du vil oftest opleve frostklare dage med 0 til 10 graders frost med sol og god sigt. Om natten er det koldere. Se billederne her på siden, der alle er taget i den periode. Til tider kan der komme sne, men det er jo også fantastisk i sig selv. Dette er et vinter eventyr og derfor skifter vejret også og du vil opleve en fantastisk vinter med masser af sne. Ofte er der mere end 1 meter sne overalt.

Luften er tør i Finland, og derfor føler man ikke kulden som i Danmark, hvor der er mere fugtigt, og vinteren derfor føles koldere. Sneforholdene i Lapland er meget idéelle og sneen sammenlignes med den berømte champagne-sne i USA og Canada. Grunden til dette er, at der er frost hele vinteren og sne-krystallerne bibeholder deres styrke. 

Der er mulighed for at opleve nordlys på denne tid af vinteren.

Rejsens pris inkluderer pr. person flyrejse, transfer, 3 nætter ophold på 4-stjernet hotel af flot kvalitet med god forplejning og tillige 1 nat i vildmarks hytte, hvor man bor under vildmarks forhold. Prisen er baseret på ophold i delt dobbeltværelse på hotellerne og i fælles soverum i hytten. Mulighed for tilvalg af enkeltværelse på hotellerne.

Der er halvpension på rejsen fra 2. dag morgenmad til hjemrejsedagens morgenmad, frokost på hundeslæde dagene, 2 dage hundeslæde inkl. vintertøj og sikkerhedsudstyr. Aftensmad 3 aftener på rejsen. Der er tillige lokal engelsktalende guide på hundeslæde dagene. 

Rejsen inkluderer tillige mulighed for en aktivitetsdag, hvor du selv kan vælge blandt et fint udvalg af forskellige aktivitets muligheder som Snescooterrejser.dk tilbyder. Disse aktiviteter tilvælges iht. beskrivelsen her på siden.

Beskrivelse af rejsen dag for dag:

Dag 1:
Første rejsedag starter med afrejse fra Kastrup, mellemlanding i Helsinki og ankomst i lufthavnen i Lapland. 

Ved ankomst i Lapland er der transfer til hotellet. Der er mulighed for transfer med lokal bus eller med taxi (ikke inkluderet). Du informeres herom med de sidste rejsepapirer.


Rejsen går nu til et område, hvor hundeslæde safarien skal starte på dag 2. Denne overnatning fra dag 1 til dag 2 er der overnatning på et godt 4-stjernet hotel. 

Dag 2:
Efter et godt og nærende morgen måltid gør deltagerne sig klar til transfer til vores hundeslæde safari kontor. Denne transfer er inkluderet i rejsen, og I afhentes af snescooter guiden. I skal være klar kl. 10.00 og hvis I står tidligt op er der tid til at nå en tur i hotellets pool eller gå i det lokale vinter område.

Rejsedeltagerne køres nu til hundeslæde kontoret. Hundene er ved at være klar til dagens oplevelser, og rejsedeltagerne er nu med til de sidste forberedelser. 

Rejsedeltagernes bagage kan opmagasineres på hundeslæde kontoret og så flytter man det nødvendige udstyr over i bløde tasker som bruges på hundeslæden. Disse tasker kan lånes af guiden og de fungerer fint. Der er plads til ca. 25 ltr. bagage, og mere behøver man ikke. 

Herefter får deltagerne deres vinter udstyr udleveret. Alle har på forhånd modtaget en pakkeliste fra Snescooterrejser.dk således at man er godt forberedt til rejsen. Der stilles safari jakke og bukser samt støvler, handsker og hat til rådighed. 

Lokalguiden informerer rejsedeltagerne om sikkerhedsregler og almindelige færdselsregler ved hundeslæde kørsel. Guiden sørger for at alle forstår, hvor let og simpelt det er at køre med hundeslæde. 

Når alle er klar, kører I af sted ud i det smukke snedækkede landskab. Guiden kører forrest og giver rejsedeltagerne mulighed for prøvekørsel i ro og mag og med fokus på at lære hundene at kende. 


De første par timer går hurtigt. Her oplever du, at det er skønt at køre hundeslæde og helt naturligt med hundene. 

Vær opmærksom på, at alle rejsedeltagere er en del af arbejdet med turen og det betyder, at man også er med til at fodre hundene, gøre dem klar til dagens opgave og naturligvis være med til at klargøre hytten man bor i med optænding, klargøring af sauna etc. etc. 

I dag skal der køres ca. 40 til 50 km hundeslæde. Ruten går ud gennem smukke landskaber, tundra områder og fjelde som giver en helt fantastisk naturoplevelse.

Der bliver naturlige pauser undervejs, både til at tage fotos og snakke om turen, og der er tid til at der kan drikkes kaffe og spises frokost undervejs. Frem for alt skal der være tid til at tage sig af hundene, så de kan få mad og drikke undervejs. Det er rejsedeltagerne en stor del af. 


Frokost spises undervejs og man hjælpes ad med at lave det. der laves også bål og det er naturligvis på rigtig vildmarks maner. 

Eftermiddagen byder på nogle flotte strækninger med dejlig natur, der giver mulighed for nogle rigtig gode pauser med foto mulighed. 

Hen på eftermiddagen eller til aften ankommer gruppen til vildmarks hytten, hvor der skal overnattes. Vi kan ikke fortælle, hvor dette er, idet ejeren ikke ønsker at nogen ved, hvor det skønne natursted er. Men det ligger dejligt ude i skoven, hvor man absolut ikke bliver generet af andre. 

Det er vigtigt at påpege, at det er meget forskelligt, hvilket tidspunkt man ankommer til hytten. Det kommer an på vejret og hundene. I skal nok få masser af hundeslæde tid. 

Ved ankomst til hytten hjælper rejsedeltagerne med at gøre klar til hundenes forplejning. Hundene bliver bundet og skal nu fodres med det medbragte foder. Når hundene har fået mad og kan hvile bliver der gjort klar på indkvarteringen. Rejsedeltagerne er selv med til at gøre hytten beboelig, dvs. der skal hugges træ og laves klar til natten. I bor i en meget simpel hytte, der bedst sammenlignes med en jægerhytte. Her er simple forhold. I har udendørs toilet, og mulighed for at benytte en sauna, som I selv er med til at fyre op i. Badefaciliteter er i forbindelse med sauna, dvs. man tør sne op og vasker sig i det. 

Vildnæs hytten er en bjælkehytte ude i skoven. Hytten er en typisk finsk bjælkehytte på 25-30 m2 og med ét stort opholdsrum, hvor man sover og opholder sig. Det er hyggeligt og man deles om opgaverne. Gruppen har selv mad med til at lave aftensmad og man hjælpes ad med dette. 

Rejsedeltagerne må gerne medbringe drikkevarer til turen og det er fint at have lidt drikkelse med til når man evt. ønsker at bruge den tilhørende sauna. 

Der er ikke bad, og derfor bruges saunaen til dette, og det er spartanske forhold. 

Efter fælles aftensmad, hygge og sauna er der tid til overnatning. Der er rigtig fin mulighed for at opleve den stille finske vinternat, og måske opleve nordlys - et fantastisk skue på himlen. Dette er det rigtige tidspunkt på året, så vi håber at det bliver muligt at opleve. Og frem for alt oplever man en helt helt sort nat. Fantastisk. 

I medbringer soveposer fra hundeslæde safari kontoret, som bruges til overnatningen. 

Dag 3:
Morgenen i den skønne laplandske natur er speciel og det er fænomenalt at komme udenfor og opleve stilheden. 

Hundene er klar til dagens første måltid, som er det bedste for dem og det vigtigste. Rejsedeltagerne hjælpes ad med at klargøre hundenes mad og derefter egen morgenmad. 

Der er med sikkerhed flere deltagere, der ikke kan vente med at komme ud til hundene og komme af sted på dagens tur!


Efter klargøring forlader I vildmarkshytten og starter dagens udflugt. 

Ruten går ud på nye spor, og dagens udflugt bliver på op til 50 km.

I kommer sikkert over et par floder og nogle søer og igen finsk tundra og måske over et fjeld eller to. 

Udflugten i dag bliver også med flere pauser undervejs og naturligvis frokost som dagen før. Alle hjælpes ad, så hundene først får mad og deltagerne herefter. 

Hen på eftermiddagen ankommer I igen til hundeslæde safari kontoret og afslutter rejsen med de fine og meget træk lystne hunde. 

Efter omklædning og klargøring til almindelig bagage er der transfer til det 4-stjernede hotel.

Transfer med taxi eller med brug af hundeslæde guiden (ej inkluderet men arrangeres af Snescooterrejser.dk). 

Det forventes, at I ankommer ca. kl. 18.00 til vores gode 4-stjernede hotel, hvor der er overnatning de næste 2 nætter. Efter bagagen er afleveret på værelserne, mødes I til middag på hotellet. 

Herefter er der mulighed for at se og opleve byen. 

Overnatning i de fine værelser. 

4. dag:
I dag bydes på en aktivitetsdag med forskellige tilvalgsmuligheder. Her bestemmer du selv, hvad du har lyst til at lave og opleve.

Snescooterrejser.dk har lavet et varieret udbud af aktiviteter. Se specifikationen herfor under fanen "Aktiviteter".


Der er et væld af specielle muligheder, som du ikke bør gå glip af. Derfor er denne dag sat af til nye og spændende aktiviteter, som du kan vælge mere individuelt. 

Her er nogle af aktivitetsmulighederne. Se tillige fanen "Aktiviteter" her på siden: 

• Is go-kart på stor is bane
• Hundeslædesafari, 10 km, hvor du kører med egen slæde og hundespand
• Alpint skiløb i Finlands største alpine skianlæg 
• Sneskovandring i dybsne
• Langrend på fjeldet. 250 km løjper er til rådighed
• Shopping og afslapning i byen
• Wellness og massage
• Beauty-behandlinger
• Vinter rally i toptunet BMW rallybil. Kørsel i sne og på is med dig selv ved styret
• Snescooterdag

Der bydes naturligvis på morgenmad og aftensmad på hotellet denne dag, og turlederen er med til at koordinere aktiviteterne.  


5. dag:
Til morgen er der igen stor morgenbuffet på det gode 4-stjernede hotel.

I dag er hjemrejsedag. Den lokale transferbus afgår fra hotellet omkring 2 timer inden afrejse fra lufthavnen (du får vejledning fra Snescooterrejser.dk).

Det betyder, at der er god tid til at få gjort de sidste indkøb og kigget lidt på byens butikker inden afrejse. Frokost på egen hånd.

Afrejse fra destinationen i Lapland, mellemlanding i Helsinki og ankomst i Kastrup til aften.

Du har helt sikkert haft en god rejseoplevelse med fantastisk natur og flotte oplevelser i Lapland.

Hundeslæder, beklædning og vinter udstyr.
På hundeslæde rejsen er der ingen krav om forudgående kendskab til hundeslæde kørsel. Den lokale guide lærer dig på en simpel og informativ måde, at køre hundeslæde. Vær dog opmærksom på, at du kører hundeslæde hele 2 dage og er aktiv hele dagen, hvilket kræver en god almindelig grundform. Man giver ikke bare op ude midt i vildmarken, og den lokale guide har ingen løsning til at få deltagere frem, hvis man ikke har kræfter til at køre hundeslæde.

Den første hundeslæde dag får alle en god introduktion til at køre sin hundeslæde, og lærer således på en let og informativ måde, hvorledes færdselsreglerne er i denne lidt anderledes type trafik.

Når I først er startet med at køre, kommer du hurtigt til at nyde kørslen på hundeslæden, du ser naturen og føler farten med hundene, som du suverænt selv styrer, men de er dog vandt til at løbe og vil rigtig gerne løbe. Du slapper hurtigt af på dit hundespand og nyder hurtigt turen.

Du skal selv have din bagage med på hundeslæden. Det er naturligt, at man har en "hård" kuffert med i flyet og måske en rygsæk. Det vil tillige være godt at have en blød taske med, som kan bruges på hundeslæden i de to dage. Det er let og man behøver ikke have så meget med. Du får naturligvis en pakke liste før rejsen fra Snescooterrejser.dk. 

I Lapland stiller godt vintertøj til hundeslæde kørsel dvs. polar jakke, polar bukser, polarstøvler, uldsokker, sovepose, pandelampe og handsker til rådighed. 


Hunde og hundeslæde:
Der er typisk 4-5 hunde med til at trække hver slæde. De er af typen Alaskan Huskies eller Sibirian Huskies. Se billeder af hundene her på siden. 
Hundenes liv er at løbe - det er de født til og det er det eneste de vil. De er meget ivrige efter at komme ud at løbe, og de skal naturligvis passes og plejes undervejs. Rejsedeltagerne er med til at fodre hundene og sørge for, at de får hvile og godt med mad. 

Hundeslæderne på denne rejse er af den type, som er afbildet her på siden for rejsen. Hundeslæden er bygget i træ og meget velfungerende. Den vejer ganske lidt og smidig og let at styre.

Rejsedeltagernes deltagelse i dagligdagen med hundene:
På disse hundeslæde dage har du sammen med de andre deltagere og den lokale guide ansvaret for at hjælpe til med at hundene har det bedst muligt.

De skal fodres og passes på, og det er vigtigt, at forstå, at hundene er prioritet, for de gør et stort arbejde for rejsens gennemførelse. Alle rejsedeltagere har en pligt til at være en del af holdet for at denne rejseform kan fungere. Alle deltagere er også med til at hjælpes ad med at varetage alle de praktiske gøremål på de 2 hundeslædedage.

Flytider:
Rejsetiden tilrettelægges efter gæsternes ønsker.

Alle flytider er lokale tider. Der flyves med internationale flyselskaber.

Kørekort:
Der skal bruges kørekort til bil for at køre snescooter, hvis du ønsker at prøve dette.

Transfer:
På denne rejse er der 3 transfers, der ikke er inkluderet i rejsen.
Dette skyldes, at der er forskellige valgmuligheder for transfer. I kan enten bruge det lokale tranfer system eller bruge taxi transfer som vi hjælper med. 
Disse transfers foreslås af Snescooterrejser.dk for deltagerne og vi bestiller dem eller vejleder i dem.

Af praktiske årsager betaler kunderne dem selv. Ved deling iblandt de op til 5 deltagere på arrangementet vil hver transfertur andrage fra ca. 10,- til 50,- Euro. 

Kan børn deltage: 
Unge på 15 år eller ældre kan deltage. Børn kan ikke deltage.

Selvrisiko og forsikring på snescooter:
Hvis du vil prøve snescooter kørsel, skal du vide, at snescooterne er forsikret ved skader på 3. person, dvs. hvis føreren kører ind i andre eller et andet køretøj. Der er en selvrisiko på € 1.000,- pr. maskine. med 80 hk og € 2.500,- pr. maskine med 120 hk.
Hvis man ødelægger maskine eller tøj/udstyr, eller maskinen skal hentes/bringes pga. skade, vil denne selvrisiko dække dette. Yderligere omkostninger ved skader betaler udlejningsselskabets forsikring. 

Almindelig slitage på maskinerne er naturligvis ikke underlagt din selvrisiko, men er inkluderet i leje af snescooteren.

Rejse- og afbestillingsforsikring: 
Alle rejsedeltagere er selv ansvarlige for at tegne en personlig afbestillings- og rejseforsikring. Snescooterrejser.dk tilbyder dette og mulighederne er præsenteret her på siden.

Forlængelse af rejse/ophold:
Der er mulighed for at forlænge rejsens forløb med ekstra overnatninger på vores hotel og evt. senere hjemrejse med fly. Se priser for dette i prislisten. Der tages forbehold for ændrede flytider ved senere hjemrejse.
Evt. forlængelse af rejse skal meddeles rejsebureauet senest 10 uger inden afrejse fra Danmark.

Kan du dele værelse med en anden, hvis du rejser alene?
Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene? 
De fleste vælger at tilkøbe enkeltværelse, men der er til tider gæster, der gerne vil dele værelse med andre.
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Snescooterrejser.dk gerne at finde en makker, der også vil dele et dobbeltværelse.
Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn.
Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at bo i/dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse. Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

NB: Under opholdet i vildmarks hytten er der ophold i samme rum for alle rejsende.

Grupper:
Hvis I er en virksomhed eller større gruppe, der gerne vil rejse alene, er der også mulighed for det. Tag blot kontakt til Snescooterrejser.dk, så udarbejder vi gerne et rejseoplæg for en gruppe!
Vi har dog maximalt plads til 5 på hundeslæde arrangementet.
Vi har haft mange firmaer på denne type rejser. Se tillige gruppetilbud her på websitet.

Rejsematerialer fra Snescooterrejser.dk:
Sammen med de sidste rejsepapirer vil du modtage udførlige informationer om rejsen samt forslag til, hvad du bør pakke til en snescooterrejse.
Selvom rejsen blot er på 5 dage, er det fornuftigt at pakke så praktisk som muligt. 

Forbehold:
Der tages forbehold for valutaændringer samt prisstigninger, brændstofstillæg og flyændringer etc. Der tages forbehold for ændringer i programmet samt skrivefejl.

Valuta kalkuleret ift. kurser pr. 1. juli 2021.

Snescooterrejser.dk tilbyder et varieret udvalg af aktiviteter den 4. rejsedag. Her kan du selv vælge, hvad du har lyst at bruge din tid på.

Vær opmærksom på, at der er enkelte aktiviteter, der skal bestilles samtidig med rejsen bestilles.

Aktiviteter, der skal bestilles samtidig med rejsen:

SPA og wellness:
Hotellet vi benytter til de 2 sidste overnatninger har Finlands største SPA og wellness afdeling. Her er der masser af vand faciliteter indenfor og udenfor. Du kan på hotellet købe adgang til disse faciliteter. 1 dags adgang koster ca. € 25,- pr. person

Is go-cart:
Prøv en sjov oplevelse. Du har sikkert prøvet at køre go-cart i Danmark på en indendørs bane. Nu får du muligheden for at køre på en fed is bane uden for byen, hvor vi bor. Disse go-carts har pigge på dækkene og køres som almindelige go-carts, men man ”broad-sider” hele tiden for at dreje! En rigtig sjov oplevelse der giver adrenalin til alle deltagere.

Deltagerne afhentes i bus og køres til banen, hvor der udleveres tøj og hjelm. Der laves køretræning med 2 køre pas af ca. 10 minutter pr. deltager. Herefter er der indledende heats samt konkurrence med semifinale og finale. Der er præmie til de 3 første over målstregen.

950,- kr. pr. deltager.
Minimum 6 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2 timer.

Inkl. transfer fra og til hotellet, vinter tøj og udstyr samt drikkevare.

Rallykørsel: 

Deltagerne afhentes på hotellet og køres ca. 20 km til et stort rally anlæg ude i de finske skove.
Efter ankomst til rally centret møder man rally instruktørerne, der giver introduktion til rallykørsel i snelandskab. Banen man kører på er ca. 4 km lang og bygget op af en af Finlands bedste rally kørere. Hver deltager kommer nu ud på sit eget rally kursus.

2 runder kørsel på rallybane med instruktør ved din side i passagersædet. Instruktøren lærer dig fif og teknik ved kørsel med høj hastighed i sneen. Her lærer du at bruge gas og bremser korrekt så du kommer hurtigst muligt gennem det snedækkede landskab.

Der køres herefter et rallysprint, hvor hver deltager kører sin egen bil mod uret. Der tages tid, og vinderen er den med hurtigst tid.

Herefter bliver du selv rally co-pilot. Du får nu mulighed for at sidde i passagersædet hos en professionel rallykører. Her skal der holdes fast. 

Prisuddeling. Vinderne 1-2-3 får præmier. Ved prisuddeling bydes der på kaffe. Efter rally kursus køres deltagerne tilbage til hotellet.
 
4.250,- kr. pr. deltager.
Minimum 6 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2-3 timer.
Inkl. transfer fra og til hotellet.

Snescooterdag:
Vi tilbyder mulighed for en snescooter dag med en lokal guide eller på egen hånd. Hvis du vil køre på egen hånd kræver det dog, at du lige ringer til os og taler med os om dette. 

Udflugt med lokal guide på 2 timer tilbydes fra minimum 2 deltagere. Pris pr. person ved 2 personer på 1 snescooter kr. 1.250,-. Pris pr. person ved 1 person på 1 snescooter kr. 1.950,-.

Hvis du vil køre alene uden lokalguide er det på 80 hk snescooters og prisen inkluderer 6 timers kørsel inkl. transfer til snescooter udlejningen. Dagens snescooter leje inkluderer vinter tøj og udstyr og transfer. Du skal selv betale din frokost og benzin i dag.

2.350,- kr. for 1 dags leje af 80 hk snescooter.
3.150,- kr. for 1 dags leje af 120 hk snescooter.

Aktiviteter uden forudgående bestilling:

Ved byen vi bor, har der været afholdt World Cup i alpint skiløb og langrend igennem mange år. World cup'en i alpint skiløb starter normalt hvert år første weekend i december. Der er rig mulighed for at stå på ski på pisterne ved bjerget vi bor ved den 4. rejsedag.

Alpint skiløb eller langrend:
Der er fantastiske muligheder for at stå på alpin ski eller løbe langrend. Sneen er altid meget fin og meget anderledes end i Europa og i alperne. Luften er tør her i Finland og det betyder, at sneen er betragteligt lettere end i f.eks. alperne.

Der lejes alpint og langrends-udstyr som på alle andre skisportssteder. Lejepriser og liftkort til alpint skiløb er samme priser, som det kendes i alperne. Man betaler ikke for brug af langrends løjper.
Udlejnings faciliteter for skiudstyr er beliggende ca. 300 meter fra indkvarteringen.

Vandremuligheder:
Ved byen, hvor vi bor er der fine vandremuligheder. Der er mulighed for at vandre på egen hånd på afmærkede ruter.

Snesko:
Du kan leje snesko i en af Snescooterrejser.dk’s udlejningsbutikker. Disse lejes på timebasis og du kan også få en guide med, hvis du ønsker dette.

Fat-Bike:
I byen kan der lejes specielle mountainbikes med ekstra tykke dæk, så man kan køre i sneen. Der kan evt. også lejes cykler med batteri, så man kan få hjælp. 

Massage og wellness:
I byen hvor vi bor kan der bestilles forskellige former for massage og wellness. Dette bør bestilles ved ankomst til Finland, hvis du ønsker at gøre brug af dette på 4. rejsedag.

Oplev Finlands største SPA vandland:
Turlederen hjælper dig gerne med et besøg i Finlands største SPA og vandland. Her er ca. 3.000 m2 stort anlæg med alt i varmtvandsbassiner, strømkanaler, jacuzzis, udendørs bade og naturligvis forskellige saunas og dampbade. Pris for et dagsbesøg er ca. € 30,- pr. deltager, men vi har en specialpris, som du informeres om i Lapland. 

Fest, karaoke og natklubber: 
Vi befinder os på Finlands største skisportssted, og derfor er der et stort udvalg af barer og natklubber samt spillesteder, man kan besøge om aftenen og natten. Det er relevant den 3. og 4. rejsedag, hvis der ikke skal køres bil eller snescooter næste dag.

Nordlys: 
I denne rejseperiode er der fine muligheder for at se nordlys. Turlederen hjælper gerne gæsterne med at undersøge om det i rejseperioden netop er gode muligheder for at se nordlys.

Priser:

17.950,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse på hoteller og fælles soverum i vildmarks hytte
1.850,- kr. i enkeltværelsestillæg (kun 3 nætter - i vildmarks hytten er der ingen enkeltværeles mulighed)
950,- kr. pr. ekstra nat i delt dobbeltværelse med morgenmad ved forlængelse af rejse (senere hjemrejse)
1.250,- kr. for forlængelse af flyrejsen (senere hjemrejse)

Rejsen inkluderer:

• 4 flyvninger med internationalt flyselskab; Kastrup-Helsinki, Helsinki-Lapland t/r
• Halvpension (morgenmad og aftensmad hver dag fra 2. dag morgenmad til afrejsedag morgenmad)
• Frokost på hundeslæde dagene
• 4 overnatninger iht. rejse program
• 5 rejsedage iht. rejse program
• 2 hele dages hundeslæde safari
• Fuld safaribeklædning (vinterkøredragt, vinterhandsker, polarstøvler, uldstrømper, pandelampe, sovepose) 
• Alle lokale afgifter, moms og skat
• Dansk moms
• Afgift til rejsegarantifonden
Rejsen inkluderer ikke:
•Lommepenge, drikkevarer, frokost på ud- og hjemrejsedagen samt på dag 4., aftensmad på udrejsedagen, 
• Transfers
• Afbestillings- og rejseforsikring
• Evt. tilvalg af ekstra ydelser iht. prisliste og aktivitets oversigt

 

Fantastisk hundeslæde oplevelse

Rejsen er gennemtestet af et hold i 2020 og de var meget positive over håndteringen af rejsen. Den lokale guide er også ejeren af hundene og meget dygtig til sit arbejde. Rejseoplevelsen er stor og man er meget tæt på naturen og dyrene. Læs det udførlige program her på siden.