Snescooterrejser.dk har gennem 19 år lavet hundeslæde safaris i forbindelse med vores mange rejser til Lapland.

Det er altid en fantastisk oplevelse af møde hundene og se dem arbejde på en safari. Du får nu mulighed for en helt enestående oplevelse i pagt med naturen.

Alle gæster afhentes ved deres indkvartering iht. nærmere aftale. Hundeslæde safari starter typisk kl. 09.00 eller kl. 14.00. Du køres ca. 20 km langt ud på fjeldet, hvor du kommer til et fint og velfungerende Husky center, hvor der er godt 100 hunde.

Den engelsktalende guide er også din husky guide og du bliver informeret om hundenes liv og arbejde på vej til Husky centret. Ved ankomsten møder du naturligvis hundene og kan høre dem, for de er ivrige efter at komme i gang.

Husky guiden giver dig nu en introduktion til at køre hundeslæde.
Du skal køre dit eget spand hunde, som typisk er 3-4 hunde. Du bliver nu informeret om, hvorledes du styrer hundeslæden, og hvilken opgave du har for at holde styr på dine hunde. Det er ikke svært, men du kører din slæde alene, og derfor er det vigtigt, at du forstår vigtigheden af at holde ved, at kunne dreje og at kunne standse hundeslæden.

Det bliver også lige checket, at du har nok vinter tøj på. Hvis det ikke er tilfældet kan du låne noget af Husky centret.

Hundene er meget ivrige for at komme ud og løbe og de har masser af kræfter. Hundene løber typisk 2 gange pr. dag så de får masser af træning.

Hundene har kun fridag om søndagen. Sådan foregår hundenes vinter, - typisk fra midten af november til april. Hele sommeren er der så ferie for hundene.
De bedste af dyrene bliver også trænet specielt af ejeren og så bliver de brugt til internationale hundeslæde konkurrencer.

Efter du er introduceret til at køre hundeslæde vil du gå til pladsen, hvorfra der startes. Her får du dit eget hundespand og kan hilse på dyrene. Det er bedst at du venter med at kæle med dem til efter turen, for nu har de kun fokus på at komme ud at løbe.

Når alle deltagere er klar, sætter guiden i gang, og alle følger med ud på den valgte safari. Der er oftest 2 guider med på udflugten. Hvis det er den lange heldags safari er der også ofte 3 guider med.

Undervejs oplever du utroligt ivrige hunde, der – selvom det kun er dig, der fører dem – er meget disciplinerede og utroligt trække-villige. Der er fart over feltet, men du finder hurtigt rytmen, og mærker, at hundene ganske enkelt godt ved, hvad de skal og egentlig er lidt ligeglade med dig som fører. De løber og løber og gør det de er bedst til.

Du nyder udsigten gennem det snehvide landskab og følger sporet.

Vi byder på 3 forskellige hundeslæde safaris. Introduktion og forløb er grundlæggende det samme, men naturligvis i forskellig længde, med henholdsvis 10 km, 20 km og en heldags safari på 40 km.

Der kan på 10 og 20 km safarien køres således at der er 2 personer pr. slæde. Det betyder, at 1 person sidder i slæden på et rensdyrskind og en anden fører slæden. På heldags safarierne kan man kun være 1 på hver slæde, og det er føreren af slæden.
Der er også plads til børn på disse safaris. Se priserne.

Der skal minimum være 2 deltagere for at udflugten kan gennemføres. Der guides på engelsk, og derfor kan der også godt være andre deltagere fra andre lande.

Når man er tilbage ved Husky centret finder hundene selv på plads, så der kan spændes af hundeslæderne. Nu får du tid til at se på hundene og takke dem for deres arbejde inden du også har mulighed for at se alle de andre hunde i Husky centre.

Efter turen bydes der oftest på en varm drik i en samisk ”Kota”, der er et stort spidst telt. Teltet er opvarmet med et åbent ildsted.

Herefter køres deltagerne tilbage ti deres indkvartering. 

10 km hundeslæde safari:

Udflugten tager 2-2,5 time og der køres ca. 45-60 minutter med hundeslæden. Tillige introduktion og oplærings tid samt afslapning og varm drik efter turen.


Pris pr. person på enmands slæde kr. 1.450,-
Pris pr. person ved 2 på slæden (1 fører og 1 passager) kr. 1.195,-
Pris barn 4-12 år som passager kr. 725,-
Pris barn 0-3 år som passager kr. 175,-


20 km hundeslæde safari.


Udflugten tager ca. 3 timer og der køres ca. 2 x 45 minutter med hundeslæden. Tillige introduktion og oplærings tid samt afslapning og varm drik efter turen. På safarien bliver der en pause med fotomulighed ude på ruten.

Pris pr. person på enmands slæde kr. 1.975,-
Pris pr. person ved 2 på slæden (1 fører og 1 passager) kr. 1.850,-
Pris barn 4-12 år som passager kr. 995,-


40 km heldags hundeslæde safari.


Udflugten tager ca. 5 timer og der køres ca. 3 timer med hundeslæden. Tillige introduktion i opbygning og samling af en hundeslæde og forberedelse til en lang dags safari. Du bliver oplært i at køre hundeslæden med 3-4 hunde. Slæderne køres af 1 person og der er ikke plads til passagerer. Der gøres flere pauser undervejs på safarien, både for at spise frokost i en ”Kota” og naturligvis få saft- og fotopauser.

Børn er velkomne, men de skal være i guidens slæde.
 
Pris pr. person på enmands slæde kr. 3.950,-
Pris barn 4-12 år som passager kr. 1.795,-

Inkluderet på alle safaris.
Prisen inkluderer transfer fra og til din indkvartering, engelsktalende guide, den valgte længde på hundeslæde safarien og den omtalte forplejning.

Du skal selv medbringe varmt tøj til hundeslæde safarien.