Vores flotteste snescooter safari. 5 rejse dage. To danske turledere, der giver dig mulighed for at deltage i den klassiske tur eller en hurtigere xl-tur. NB: Klassiker pladserne er udsolgt.

Denne snescooter safari har vi tilrettelagt, så der er mulighed for deltagere, der ønsker at køre meget og for deltagere, der ønsker at deltage på vores klassiske snescooter safari. Det kan være en fordel for ægtepar eller gode venner, der har forskellige ønsker til snescooter oplevelsen. Uanset hvilken udflugt du vælger at deltage på, så får du en fantastisk rejseoplevelse.

Rejsens 5 dage foregår på samme måde og vilkår for alle rejsedeltagere. På de 2 dages snescooter kørsel har deltagerne valgt, hvilken type udflugt man ønsker at køre. Alle rejsedeltagere - dvs. begge typer gæster - spiser frokost samme steder og starter og slutter dagen på samme tidspunkt.

Klassiker udflugterne: NB: Klassiker pladserne er UDSOLGT!
Disse 2 dages snescooter safari er det gode og kendte udflugts program, som vi har gennemført de sidste mange år. Du får dejlige udflugtsdage med masser af kørsel, gode pauser og frokost og kaffe pauser. På disse udflugter kan der være bagsædepassager med. De pladser vi har på denne rejse er nu udsolgt.

XL udflugterne:
Disse 2 snescooter safari er tilrettelagt for gæster, der er vandt til motorsport eller f.eks. har været med på snescooter safaris før, eller som har erfaring fra andre aktiviteter, der kræver god fysik form, så man kan køre flere kilometer pr. dag. Det kan også være, at du blot er vandt til at køre motorcykel, eller har super god form og motorik og gerne vil være med på at give lidt mere gas end normalt. Vi køre samme udflugter som på klassiker udflugterne og spiser frokost samme sted, men turlederen sørger tillige for at udvide udflugten med ekstra sløjfer og/eller forlængede udflugter, idet gruppen kører hurtigere og har kortere pauser. På disse udflugter kan der IKKE være bagsædepassager med.

På begge udflugter kan du tillige vælge at køre på maskiner med flere hestekræfter end sædvanligt.

Rejsen er tilrettelagt af Henrik Tang, og eftersom han har lavet snescooter rejser i 22 år, så tør vi med sikkerhed sige, at du vil få en rigtig god og velfungerende rejseoplevelse. 

Læs det indholdsrige rejseprogram her på siden. 

Kort om rejsen

  • Udsolgt

Rejseperiode:

Uge 10: 9. til 13. marts 2022.

Rejsedage: 5

Land: Finland

Destination: 200 km nord for Polarcirklen

Turleder: 2 danske turledere

Aktiviteter: Snescooter, is go-cart, hundeslæde, alpint skiløb, rally, fat bikes, snesko, langrend, wellness og spa, natklubber, karaoke, shopping

Udstyr: 4-takts snescootere, vinter beklædning og polar udstyr (tøj, støvler, hjelm, handsker) er inkluderet i rejsen

Indkvartering: 4-stjernet hotel

Fra: 18.350,-

BestilOm rejsen

Kort rejsebeskrivelse: 

Snescooter rejsen til finsk Lapland inkluderer alt, der er nødvendigt for en god snescooter rejse. 

Rejsens pris inkluderer pr. person flyrejse, transfers, ophold på 4-stjernet hotel af flot kvalitet med god forplejning, dvs. halvpension, frokost på snescooterdagene, 2 dages snescooterleje inkl. benzin- og olieforbrug, vintertøj og sikkerhedsudstyr. Der er tillige dansk turleder på rejsen. 

Rejsen inkluderer tillige muligheden for en aktivitetsdag, hvor du selv kan vælge blandt et fint udvalg af forskellige aktivitets muligheder som Snescooterrejser.dk tilbyder. Disse aktiviteter tilvælges iht. beskrivelsen her på siden.

De danske turledere er sammen med gæsterne fra ankomst på destinationen til hjemrejse. En af turlederne har arbejdet i Lapland i 22 år og er således en meget erfaren snescooter guide, og kender alle forhold på rejsen. Vores ekstra turleder har været turleder mange gange og har naturligvis også været i Lapland før.

Turlederne sørger for, at alle rejsedeltagere forstår rejsens indhold og sikkerhedsaspekter. Ved bestilling af rejsen vil du også have kontakt med Henrik, der er en af turlederne på rejsen. Det er vigtigt, at alle rejsedeltagere forstår at denne rejses fokus er den gode og sikre rejseoplevelse, og at der er 2 typer udflugter. De der deltager på XL udflugterne bør være klar over, at der bliver kørt hurtigt på snescooter dagene. Vi overholder naturligvis færdselsreglerne og har stor fokus på sikkerheden, men der er også fokus på længere udflugter og derfor flere kørte kilometer.

Hver dag køres nye ruter, og rejsen foregår på den bedste tid af sæsonen - dvs. i marts, hvor vinteren er mild, og hvor det ikke sner som f.eks. i december og januar/februar. Vi vil oftest opleve frostklare dage med 0 til 10 graders frost med sol og god sigt. Se billederne her på siden, der alle er taget i den periode. Til tider kan der komme en snebyge, men det er jo også fantastisk i sig selv. 

Luften er tør i Finland, og derfor føler man ikke kulden som i Danmark, hvor der er mere fugtigt, og vinteren derfor føles koldere. Sneforholdene i Lapland er meget idéelle og sneen sammenlignes med den berømte champagne-sne i USA og Canada. Grunden til dette er, at der er frost hele vinteren og sne-krystallerne bibeholder deres styrke. 

Der er mulighed for at opleve nordlys på denne tid af vinteren.

Snescooters, beklædning og sikkerheds udstyr.
På snescooter rejsen er der ingen krav om forudgående kendskab til snescooterkørsel. Turlederen lærer dig på en simpel og informativ måde, at køre snescooter. 

Det kræves dog at du har et gyldigt kørekort til bil. 

Den første snescooter dag får alle en god introduktion til at køre sin snescooter, og lærer således på en let og informativ måde, hvorledes færdselsreglerne er i denne lidt anderledes type trafik. Der er forskellige færdselsregler og sikkerheds forhold som turlederen fortæller dig om. Snescooterrejser.dk har udviklet en god måde at køre fællestur på, således at alle deltagere føler sig trygge og samtidig har vide rammer for sin kørsel.

Når vi først er startet med at køre, kommer du hurtigt til at nyde kørslen på snescooteren, du ser naturen og føler farten. Du slapper hurtigt af på din maskine og sidder godt bag vindskærmen i læ for fartvinden. 

Hvis du føler, at det er koldt om hænderne, tænder du blot for varmen i din snescooters håndtag eller i gashåndtaget.

Snescooter typer:
Vi kører i den kommende sæson på snescootere af typerne Yamaha Phazer 500, Skidoo Renegade 600 og Lynx 600. Disse snescooters har ca. 80 hk og er meget fine at bruge på denne rejse. 

Alle maskiner er moderne 4-takts snescootere. Maskinerne er velholdte og kører godt. De kan køre i alle typer terræn. Maskinerne køres af 1 fører, og de har ca. 80 HK. Maskinen vejer ca. 180 kg og er let at håndtere, når man har lært det.

I den kommende vinter kan der tillige vælges større snescootere. Disse er typisk af 900 til 1.000 ccm med ca. 120 hk. De vejer ca. 80 kg mere end de maskiner vi inkluderer som standard. Hvis du er vandt til at køre motorcross eller motorcykel og ønsker en snescooter med ekstra kraft, kan du tilvælge den større maskine. Der er dog grundlæggende ikke behov for det idet standard maskinerne har rigelig med kraft. Se tillægspriser herfor i prislisten.

Vi bruger naturligvis udlejnings snescooters, og derfor kan de også have forskellige slidspor, ligesom alt andet udlejningsmateriel.

Bagsæde passager: NB: Disse pladser er udsolgt.
På denne rejse er der 2 typer udflugter: klassiker og xl udflugterne. For de der har valgt klassiker udflugter, er der mulighed for at have bagsædepassager med.

De der deltager på xl udflugterne kan ikke have bagsædepassagerer med.

Snescooter udstyr:
Du får fra Snescooterrejser.dk udleveret godt udstyr til brug under snescooterkørslen i Lapland. Udstyret udleveres i Lapland og bruges på snescooter dagene. 

Vi stiller følgende til rådighed: 
snescooterdragt, handsker, vinterstøvler, hjelmhue og styrthjelm med termovisir.

Udstyret er udviklet til brug i polare egne og dragten er lavet til snescooter kørsel, således at der er forstærkninger de rette steder. 

Dette udstyr er naturligvis inkluderet i prisen.

Beskrivelse af rejsen dag for dag:

Dag 1:
Første rejsedag starter med afrejse fra Kastrup, mellemlanding i Helsinki og ankomst i lufthavnen i Lapland. Se rejseplanen her på siden. 

Turlederne tager imod rejsedeltagerne ved ankomst til destinations lufthavnen.

Efter ankomst er transferbussen klar, og der er ca. 15 km transport til hotellet. Undervejs fortæller turlederen lidt om destinationen og det praktiske i at bo på hotellet. Turlederen har allerede sørget for check-in på hotellet, så der ikke bruges unødig tid på det.

Efter alle har stillet deres bagage på værelserne, byder Snescooterrejser.dk på en velkomstdrink og turlederne giver praktiske informationer for de næste dages forløb.

Overnatning på vores gode 4-stjernede hotel.

Dag 2:
Efter et godt og nærende morgen måltid gør alle deltagere sig klar til safaridagen. Vi forlader vores hotel kl. 09.00.

Rejsedeltagerne køres nu til vores snescooter kontor, hvor vi har parkeret vores snescootere, som står klar til dagens oplevelser.

Vi starter med at udlevere vinter udstyr til at køre i. Der er en polardragt, der er lavet specielt til aktiviteter i sneen. Der udleveres tillige gode vinterstøvler, handsker, hjelmhue og en styrthjelm med visir. Der er et specielt termovisir i de hjelme, vi bruger i Lapland, hvorved man undgår at visiret dugger til. 

Inden afgang er der alkoholtest og kontrol af kørekort for alle rejsedeltagere.

Turlederne fortæller rejsedeltagerne om sikkerhedsregler og almindelige færdselsregler ved snescooter kørsel. Herefter får rejsedeltagerne en grundig introduktion i at betjene maskinerne og herefter bliver snescooterne udleveret til hver deltager.

I dag vil der særligt være fokus på at forstå at køre snescooterne i høj fart gennem sving og på ujævnt terræn. Det giver turlederne god introduktion om. 

Nu deles deltagerne i de 2 typer udflugter som man har tilmeldt sig. Klassiker udflugten og xl udflugten. Hver turleder kører med hver sin gruppe.

Når alle er klar, kører vi af sted ud i det snedækkede landskab. Turlederen kører forrest og giver rejsedeltagerne mulighed for prøvekørsel i ro og mag og med fokus på at lære maskinerne at kende. 

Vi kører i starten af dagen et smut rundt om et 600 meter højt bjerg og naturligvis op på dette bjerg også. Når vi skal op på bjerget, er deltagerne godt vandt med at køre friskt, at de også vil få en stor oplevelse af at køre i de stejle bakker og sigle tracks.  Vi fortsætter ud i landskaberne her omkring.

Der bliver pause ved en gammel og hyggelig rensdyrfarm, hvor der kan drikkes kaffe i en fin gammel samisk hytte. Her går der også rensdyr. Vi kører nu ud på fjeldet og over nogle søer, og sporene er let fremkommelige. Nu har alle en god fornemmelse af, hvordan man kører en snescooter, - også når den køres frisk. Der bliver mulighed for at prøve køre snescooterne i topfart over en af de søer vi kommer til.

De første par timer går hurtigt. Her oplever du, at snescooteren er et helt andet type køretøj, end hvad du tidligere har prøvet at køre på. 
De to meder foran på maskinen styrer godt og følger let sporet, som vi kører på. Trækbæltet under maskinen reagerer hurtigt på gassen, og selvom der måske engang imellem er huller - eller vupti'er - i sporet, f.eks. fra snedriver, så aftager støddæmperen rigtig fint disse huller. Du vil også se og mærke, at når man kører frisk, så arbejder snescooterens affjedring endnu bedre, end når man kører langsomt.

Da der er god motorbremse i maskinen, vil du sikkert ikke rigtig opleve at have behov for bremsen.

I styret er der mulighed for at justere varme i håndtaget og i gassen, der fungerer som på en quad-motorcykel - altså en gasfunktion styret med tommelfingeren. Det er meget let at bruge! 

Efter kort tid fornemmer du at køre snescooteren med lethed, og du kan slappe af og nyde sporet, kørslen sammen med de andre rejsedeltagere og den fantastiske natur!

Det er ikke farligt at køre snescooter, hvis man følger turlederens vejledning. I de 22 år vi har lavet snescootersafaris til Lapland, har der kun været en mindre forstuvning hos en gæst. Selvom der til tider er blevet kørt meget frisk til, er der fuld fokus på sikkerheden. Vores rejsedeltagere er voksne mennesker, så er der også plads til at have det sjovt.

Vi spiser frokost ude ved en flod, hvor vi besøger en rensdyrfarm, der ejes af nogle flinke samere. Vi sidder indenfor i varmen og får et godt måltid mad. Her er rigtig hyggeligt.

Eftermiddagen byder på nogle flotte og lange strækninger med dejlig natur, der giver mulighed for nogle rigtig gode pauser med foto mulighed. Der bliver sikkert tid til en ekstra pause for en kop kaffe og en finsk vaffel hen på eftermiddagen. Vi når sikkert også en ekstra sløjfe inden vi er tilbage ved snescooter kontoret sent på eftermiddagen. Herefter er der mulighed for at benytte hotellets faciliteter, inden vi ved 18.30-tiden spiser middag i hotellets restaurant. 

Til aften tilbyder turlederen gerne at tage rejsedeltagerne med ud på en lille vandretur i byen.

Dag 3:
Der er med sikkerhed flere deltagere, der ikke kan vente med at komme ud til snescooterne for at komme af sted på dagens tur!

Vi forlader igen i dag hotellet kl. 09.00, og henter vores snescootere så vi kan komme tidligt afsted. Der laves naturligvis også alkoholtest i dag.

Ruten går i frisk fart vestpå, hvor vi i starten kommer til at køre på en del hurtige spor og også kommer over nogle store søer. På søerne må vi køre op til 80 km/t, så vi skal nok få mulighed for at prøve at give fuld gas. 

På de almindelige spor må vi køre op til 60 km/t, hvilket bestemt er nok. 
Snescooterne kører op til ca. 120 km/t og det får du også mulighed for at afprøve, hvis du har lyst - et sikkert sted.

Vi kommer i dag ud på en tur, der i alt bliver ca. 130-150 km lang. 

Planen er, at vi gerne skal spise frokost ved et ishotel. Her spiser vi indenfor i den varme restaurant. Vi får en god suppe, og der kan vælges mellem 3 slags med drikkevarer til.

Hvis du har lyst til at opleve ishotellet, koster det en entré på ca. 15,- €. Her får du mulighed for at se de meget flotte og smukt dekorerede værelser, restauranten, kapellet og en masse af de flotte figurer, der er bygget i sne og is. 
Se de mange billeder her på siden fra ishotellet. Det er bestemt et besøg værd!

Efter frokosten kører vi flere nye spor, og vi når sikkert også ud af de lidt sværere ruter ved ishotellet som bringer os tilbage mod vores by, hvor vi bor.

I dag er vi på nogle snescooter spor, der er beliggende ca. 20 km fra nærmeste asfalt vej. Ruten i dag er sværere end i går, men kan køres af alle. 

På vej tilbage til vores hotel vil turlederen også lave en ekstra sløjfe, der giver et meget hurtigt spor tilbage mod vores snescooter kontor. 

Vi kører måske op på et af de højeste bjerge og holder lidt "after-ski" med de lokale inden vi afleverer vores snescootere sent på eftermiddagen. 

Middagen foregår igen på hotellet. Herefter er der god tid til hyggeligt samvær på hotellet eller i byen. 

4. dag:
I dag bydes på en aktivitetsdag med forskellige tilvalgsmuligheder. Her bestemmer du selv, hvad du har lyst til at lave og opleve. Snescooterrejser.dk har lavet et varieret udbud af aktiviteter. Se specifikationen herfor under fanen "Aktiviteter".

Der er et væld af specielle muligheder, som du ikke bør gå glip af. Derfor er denne dag sat af til nye og spændende aktiviteter, som du kan vælge mere individuelt. Ved rejsens bestilling får du mulighed for at vælge disse ting.

Her er nogle af aktivitetsmulighederne. Se tillige fanen "Aktiviteter" her på siden: 

• Is go-kart på stor is bane
• Vinter rally i toptunet BMW rallybil. Kørsel i sne og på is med dig selv ved styret
• Ekstra snescooterdag, hvor der f.eks. kan lejes 120 hk snescootere
• Hundeslædesafari, 10 km, hvor du kører med egen slæde og hundespand
• Alpint skiløb i Finlands største alpine skianlæg 
• Sneskovandring i dybsne
• Langrend på fjeldet. 250 km løjper er til rådighed
• Shopping og afslapning i byen
• Wellness og massage
• Beauty-behandlinger

Der bydes naturligvis på morgenmad og aftensmad på hotellet denne dag, og turlederen er med til at koordinere aktiviteterne.  

5. dag:
Til morgen er der igen stor morgenbuffet på vores hotel.

I dag er hjemrejsedag, og transferbussen afgår fra hotellet omkring 2 timer inden afrejse.

Det betyder, at der er god tid til at få gjort de sidste indkøb og kigget lidt på byens butikker inden afrejse. Frokost på egen hånd.

Transfer til lufthavnen tager ca. 30 minutter. Hjemrejsen foregår med afrejse fra destinationen i Lapland, mellemlanding i Helsinki og ankomst i Kastrup til aften.

Du har helt sikkert haft en god snescooteroplevelse med fantastisk natur og flotte oplevelser i Lapland.

 

Priser:

18.350,- kr. XL udflugt deltagelse pr. person i delt dobbeltværelse inkl. leje af snescooter med 80 hk i 2 dage 
UDSOLGT: KLASSIKER udflugt deltagelse pr. person i delt dobbeltværelse inkl. leje af snescooter med 80 hk i 2 dage
1.750,- kr. i enkeltværelsestillæg
1.850,- kr. for opgradering til 120 hk snescooter de 2 første dage inkl. brændstof
1.950,- kr. for ekstra snescooter dag på 80 hk snescooter inkl. vinter udstyr, ekskl. brændstof og dansk turleder
2.350,- kr. for ekstra snescooter dag på 120 hk snescooter inkl. vinter udstyr, ekskl. brændstof og dansk turleder
1.450,- kr. for 10 km hundeslæde safari inkl. transfer og kaffe
950,- kr. for is go-cart kørsel inkl. transfer og kaffe
4.450,- kr. for rally kørsel med guide og kør-selv inkl. transfer og kaffe
950,- kr. pr. ekstra nat i delt dobbeltværelse med halvpension ved forlængelse af rejse (senere hjemrejse)
1.250,- kr. for forlængelse af flyrejsen (senere hjemrejse)

 

Rejsen inkluderer:

• 4 flyvninger med internationalt flyselskab; Kastrup-Helsinki, Helsinki-Lapland t/r
• 2 x Bustransfers fra lufthavn til indkvartering t/r
• Halvpension (morgenmad og aftensmad hver dag fra 2. dag morgenmad til afrejsedag morgenmad)
• Frokost på snescooterdagene (1 ret og drikkevarer til)
• 4 overnatninger i delt dobbeltværelse iht. rejse program
• 5 rejsedage iht. rejse program
• 2 hele dages snescootersafari
• Erfarene danske turledere, der kender hele området og ruterne
• 500/600 ccm 4-takts snescooter med 80 hk
• Forbrug af olie på snescooteren
• Forbrug af benzin på snescooteren
• Fuld safaribeklædning (vinterkøredragt, hjelm med termovisir, vinterhandsker, polarstøvler, hjelmhue) på snescooterdagene
• Alle lokale afgifter, moms og skat
• Dansk moms
• Afgift til rejsegarantifonden

Rejsen inkluderer ikke:

•Lommepenge, drikkevarer, frokost på ud- og hjemrejsedagen samt på dag 4., aftensmad på udrejsedagen, 
• Afbestillings- og rejseforsikring
• Evt. tilvalg af ekstra ydelser iht. prisliste og aktivitets oversigt

Flytider:

Udrejse onsdag 9. marts 2022:
Afrejse fra Kastrup kl. 12.30.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Lapland kl. 17.40.

Hjemrejse søndag 13. marts 2022:
Afrejse fra Lapland kl. 13.35.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Kastrup kl. 18.25.

Der tages forbehold for flytiderne.
Alle flytider er lokale tider.
Der flyves med internationale flyselskaber.

Kørekort:
Der skal bruges kørekort til bil for at køre snescooter. Hvis du har et motorcykelkørekort type A, er det også muligt at køre snescooter med dette (hvis du ikke har bilkørekort).

Kan børn deltage: 
Børn kan deltage, men der er ikke specielle børnepriser. Børn er bagsædepassager og skal være over 10 år og over 160 cm høj. 

Selvrisiko og forsikring på snescooter:
Snescooterne er forsikret ved skader på 3. person, dvs. hvis føreren kører ind i andre eller et andet køretøj. Der er en selvrisiko på € 1.500,- pr. maskine. med 80 hk og € 2.000,- pr. maskine med 120 hk:
Hvis man ødelægger maskine eller tøj/udstyr, eller maskinen skal hentes/bringes pga. skade, vil denne selvrisiko dække dette. Yderligere omkostninger ved skader betaler udlejningsselskabets forsikring. 

Almindelig slitage på maskinerne er naturligvis ikke underlagt din selvrisiko, men er inkluderet i leje af snescooteren.

Rejseforsikring og afbestillingsbeskyttelse: 
Alle rejsedeltagere er selv ansvarlige for at tegne en personlig afbestillings- og rejseforsikring. Snescooterrejser.dk tilbyder dette og mulighederne er præsenteret her på siden.

Forlængelse af rejse/ophold:
Der er mulighed for at forlænge rejsens forløb med ekstra overnatninger på vores hotel og evt. senere hjemrejse med fly. Se priser for dette i prislisten. Der tages forbehold for ændrede flytider ved senere hjemrejse.
Evt. forlængelse af rejse skal meddeles rejsebureauet senest 6 uger inden afrejse fra Danmark.

Kan du dele værelse med en anden, hvis du rejser alene?
Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene? 
De fleste vælger at tilkøbe enkeltværelse, men der er til tider gæster, der gerne vil dele værelse med andre.
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Snescooterrejser.dk gerne at finde en makker, der også vil dele et dobbeltværelse. 
Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. 
Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at bo i/dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse. Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Grupper:
Hvis I er en virksomhed eller større gruppe, der gerne vil rejse alene, er der også mulighed for det. Tag blot kontakt til Snescooterrejser.dk, så udarbejder vi gerne et rejseoplæg for en gruppe! 
Vi har haft mange firmaer på denne type rejser. Se tillige gruppetilbud her på websitet.

Rejsematerialer fra Snescooterrejser.dk:
Sammen med de sidste rejsepapirer vil du modtage udførlige informationer om rejsen samt forslag til, hvad du bør pakke til en snescooterrejse. 
Selvom rejsen blot er på 5 dage, er det fornuftigt at pakke så praktisk som muligt. 

Brug af hundeslæde hunde og rensdyr:
Snescooterrejser.dk's samarbejdspartnere driver alle deres firmaer på en sund og forsvarlig vis. Alle hunde og rensdyr er i god foderstand og de har et godt hunde- og rensdyrliv. Om sommeren er dyrene på ferie og arbejder ikke, men nyder den skønne finske sommer. Om vinteren gør dyrene, det de elsker mest, dvs. arbejder med hundeslæder og rensdyrkaner. Alle vores partnere, der har med dyr at gøre, er lokale finske partnere, der er bosiddende i Lapland hele året.

Forbehold:
Der tages forbehold for valutaændringer samt prisstigninger, brændstofstillæg og flyændringer etc. Der tages forbehold for ændringer i programmet samt skrivefejl. 
Valuta kalkuleret ift. kurser pr. 16. Februar 2021.

Snescooterrejser.dk tilbyder et varieret udvalg af aktiviteter den 4. rejsedag. Her kan du selv vælge, hvad du har lyst at bruge din tid på. Vær opmærksom på, at der er enkelte aktiviteter, der skal bestilles samtidig med rejsen bestilles.

Aktiviteter, der skal bestilles samtidig med rejsen:

Is go-cart:
Prøv en sjov oplevelse. Du har sikkert prøvet at køre go-cart i Danmark på en indendørs bane. Nu får du muligheden for at køre på en fed is bane uden for byen, hvor vi bor. Disse go-carts har pigge på dækkene og køres som almindelige go-carts, men man ”broad-sider” hele tiden for at dreje! En rigtig sjov oplevelse der giver adrenalin til alle deltagere.

Deltagerne afhentes i bus og køres til banen, hvor der udleveres tøj og hjelm. Der laves køretræning med 2 køre pas af ca. 10 minutter pr. deltager. Herefter er der indledende heats samt konkurrence med semifinale og finale. Der er præmie til de 3 første over målstregen.

950,- kr. pr. deltager. 
Minimum 6 deltagere. 
Tidsforbruget er ca. 2 timer.

Inkl. transfer fra og til hotellet, vinter tøj og udstyr til is go-cart kørsel samt drikkevare.

10 km hundeslædesafari:
Deltagerne afhentes ved hotellet og køres til fjeldet, hvor man modtages af et stort hold hundeslædehunde. 

Her møder man ejeren af hundene, der er en meget dygtig slædehundefører. Der fortælles om opdræt og de mange konkurrencer, som de deltager i hver vinter.

Du introduceres til at køre et hundespand, og herefter får hver deltager et spand hunde (3-5 hunde) og en slæde. Der køres nu i samlet flok en rute på ca. 10 km. Undervejs ser man landskaberne fra en helt anden side og nyder stilheden sammen med hundene, der er ivrige efter at trække og løbe hurtigt. Der er bremse på hundeslæden, og du er ofte nød til at bremse hundene, for de er meget ivrige.

Der er kun 1 fører af hver hundeslæde. Der sidder ingen på slæden.

Hvis du ikke selv har vintertøj, så kan vi stille vinterdragt, støvler og handsker til rådighed. 

Efter hundeslædesafari bydes der på noget varmt at drikke i en samisk hytte eller telt. Du medbringer selv dit vintertøj, og kan også låne noget, f.eks. vinterstøvler, hvis dit eget udstyr ikke er tilstrækkeligt. 


Herefter køres gruppen tilbage til hotellet. 

1.450,- pr. deltager. 
Minimum 2 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2½ time.
Inkl. transfer fra og til hotellet og varm drik. 

Rallykørsel: 
Deltagerne afhentes på hotellet og køres ca. 20 km til et stort rally anlæg ude i de finske skove. 

Efter ankomst til rally centret møder man rally instruktørerne, der giver introduktion til rallykørsel i snelandskab. Banen man kører på er ca. 4 km lang og bygget op af en af Finlands bedste rally kørere. 

Hver deltager kommer nu ud på sit eget rally kursus. Hver deltager har 2 x ca. 10 minutters træning, hvor der er instruktør med hele tiden. Instruktøren lærer dig fif og teknik ved kørsel med høj hastighed i sneen. Her lærer du at bruge gas og bremser korrekt så du kommer hurtigst muligt gennem det snedækkede landskab. 

Efter træning er der en konkurrence, hvor hver deltager kører 2 runder kørsel på rallybanen med fuld gas!
Der tages tid, og vinderen er den med hurtigst tid.

Herefter bliver du selv rally co-pilot. Du får nu mulighed for at sidde i passagersædet hos en professionel rallykører. Her skal der holdes fast, for nu bliver der givet rigtig gas! 

Prisuddeling. Vinderne 1-2-3 får præmier. Ved prisuddeling bydes der på kaffe og lidt kage. 

Efter rally kursus køres deltagerne tilbage til hotellet.

4.450,- kr. pr. deltager. 
Minimum 6 deltagere. 
Tidsforbruget er ca. 2-3 timer.
Inkl. transfer fra og til hotellet.

Ekstra snescooterdag:
Efter 2 dages snescooter kørsel med turlederen vil du den sidste dag kunne køre snescooter på egen hånd. Du får et indtegnet kort fra turlederen. 

Du kan vælge blandt 80 hk eller 120 hk snescooters og prisen inkluderer kørsel fra kl. 10.00 til 16.00. Dagens snescooter leje inkluderer vinter tøj og udstyr og transfer. Du skal selv betale din frokost samt benzin i dag. 

1.950,- kr. for 1 dags leje af 80 hk snescooter.
2.350,- kr. for 1 dags leje af 120 hk snescooter.

Aktiviteter uden forudgående bestilling:

Ved byen vi bor, har der været afholdt World Cup i alpint skiløb og langrend igennem mange år. World cup'en i alpint skiløb starter normalt hvert år første weekend i december. Der er rig mulighed for at stå på ski på pisterne ved bjerget vi bor ved den 4. rejsedag.

Alpint skiløb eller langrend:
Der er fantastiske muligheder for at stå på alpin ski eller løbe langrend. Sneen er altid meget fin og meget anderledes end i Europa og i alperne. Luften er tør her i Finland og det betyder, at sneen er betragteligt lettere end i f.eks. alperne.

Der lejes alpint og langrends-udstyr som på alle andre skisportssteder. Lejepriser og liftkort til alpint skiløb er samme priser, som det kendes i alperne. Man betaler ikke for brug af langrends løjper. 
Udlejnings faciliteter for skiudstyr er beliggende ca. 300 meter fra indkvarteringen. 

Vandremuligheder: 
Ved byen, hvor vi bor er der fine vandremuligheder. Der er mulighed for at vandre på egen hånd på afmærkede ruter.

Snesko:
Du kan leje snesko i en af Snescooterrejser.dk’s udlejningsbutikker. Disse lejes på timebasis og du kan også få en guide med, hvis du ønsker dette.

Fat-Bike:
I byen kan der lejes specielle mountainbikes med ekstra tykke dæk, så man kan køre i sneen. Der kan evt. også lejes cykler med batteri, så man kan få hjælp. 

Massage og wellness:
I byen hvor vi bor kan der bestilles forskellige former for massage og wellness. Dette bør bestilles ved ankomst til Finland, hvis du ønsker at gøre brug af dette på 4. rejsedag.

Oplev Finlands største SPA vandland:
Turlederen hjælper dig gerne med et besøg i Finlands største SPA og vandland. Her er ca. 3.000 m2 stort anlæg med alt i varmtvandsbassiner, strømkanaler, jacuzzis, udendørs bade og naturligvis forskellige saunas og dampbade. Pris for et dagsbesøg er ca. € 30,- pr. deltager. 

Fest, karaoke og natklubber: 
Vi befinder os på Finlands største skisportssted, og derfor er der et stort udvalg af barer og natklubber samt spillesteder, man kan besøge om aftenen og natten. Det er relevant den 3. og 4. rejsedag, hvis der ikke skal køres bil eller snescooter næste dag.

Nordlys: 
I denne rejseperiode er der fine muligheder for at se nordlys. Turlederen hjælper gerne gæsterne med at undersøge om det i rejseperioden netop er gode muligheder for at se nordlys.

Den hurtige tur

Denne rejse er tilrettelagt således, at der både er plads til gæster, der kører den "almindelige/klassiske" udflugt og den lidt "hurtigere/XL" udflugt. XL udflugten stiller større krav til deltagerne. Læs om det i præsentationen her på siden. Der køres hurtigere og længere hver dag. Der må ikke være bagsædepassagerer med på rejsen og deltagerne skal være i god form for at kunne holde til turen.
Snescooterrejser.dk

Ishotel

Ishotellet besøges på en af dags-udflugterne. Det er en stor oplevelse at se ishotellet. Ishotellet er Finlands største af sin slags og du har mulighed for at opleve, hvorledes man konstruerer dette specielle bygningsværk.
Snescooterrejser.dk

Prøv at køre en rally bil

Med Snescooterrejser.dk har du mulighed for at komme på et køre teknisk arrangement, hvor du kører din egen rally bil. Der benyttes primært BMW rally biler. En fed adrenalin oplevelse. Se mere under aktiviteter.
Snescooterrejser.dk