Årets special arrangement med i alt 6 dages rejse og hele 4 dages snescooter kørsel i Finland og Sverige. Tillige puddersne kursus og pudersne kørsel en hel dag.

Denne rejse gennemførte vi i 2022 med stor succes og begejstring fra deltagerne. 

Rejsen er eksklusiv idet den er tilrettelagt i samarbejde med vores dygtige partner, der laver mere ekstreme snescooter ture og med særdeles godt udstyr og lokale guider. 

Vi laver et fuldstændigt rejseprogram for alle deltagere og har tilrettelagt alt fra a til z.

På denne rejse tilbyder vi tillige udvidet service med dansk turleder ved ankomst og velkomstmøde, privat transfer fra/til lufthavnen, aftensmad på ankomstdagen, og mulighed for dansk turleder ved evt. tilvalgte aktiviteter. Dygtig lokal finsk guide på de 4 dages snescooter safari. Lokalguiden er engelsktalende, ligesom der kan være internationale gæster på rejsen. 

Denne rejse er på 6 dage og foregår i både Finland og Sverige. Der køres op til 500 km snescooter ruter i løbet af rejsen, - og hvilke ruter! Her er der lagt fokus på at komme ud at køre på områder, hvor der ingen officielle snescooter spor er og hvor der kan køres på jomfruelig sne. Masser af dybsne og god mulighed for at lære at køre dybsne på den rigtige måde. Vores dygtige lokale guider lærer deltagerne at køre dybsne, balancere på en mede og virkelig give gas!

Rejsen er tilrettelagt for deltagere, der er meget erfarne i motorsport eller mc kørsel eller har kørt snescooter før. Det er en krævende snescooter rejse med hele 4 dages kørsel med lange snescooter dage typisk fra 08.00 morgen til 18.00 aften. 

Denne rejse tilbydes med følgende rejseperiode: 

Fra tirsdag 7. marts til søndag 12. marts 2023.

Se rejseprogrammet her på siden. 

Kort om rejsen

  • Ledige pladser

Rejseperiode:

Uge 10: 7. til 12. marts 2023.

Rejsedage: 6

Land: Finland

Destination: Finland og Sverige, ca. 200 km nord for Polarcirklen

Turleder: Engelsksproget guide under snescooter dagene

Længde på snescooter turen: Ca. 500 km i løbet af 4 dages kørsel

Aktiviteter: Snescooter, is go-cart, hundeslæde, alpint skiløb, rally, fat bikes, snesko, langrend, wellness og spa, natklubber, karaoke, shopping

Udstyr: 4-takts snescootere, vinter beklædning og polar udstyr (tøj, støvler, hjelm, handsker) er inkluderet i rejsen

Indkvartering: 4-stjernet hotel, 3-stjernet hotel, hytter og guest house

Fra: 28.850,-. Kr. 1.000,- fratrækkes ved fakturering

Bestil rejseOm rejsen

Kort rejsebeskrivelse: 4 snescooter dage i Finland og Sverige! Snescooter eventyr med lokal guide.

Denne rejse er en af vores mest krævende rejser. Her har du 4 hele snescooterdage, hvor du kører op til 500 km i alt.

På rejsen køre du både i Finland og Sverige, og der bliver også rigtig god mulighed for at køre i dybsne og puddersne, hvilket vi ikke kan på vores andre rejser. 

Snescooterrejser.dk tilrettelægger hele dit rejseforløb, således at I rejser individuelt til Lapland, og vi vejleder omring hele forløbet. Vi sørger for din flyrejse, ophold på 3- eller 4-stjernet hotel inden snescooter dagene og tillige koordinering omkring det praktiske mht. snescooter kørsel, pakning, forberedelse etc. Efter snescooter dagene hjælper vi også med at der er tilrettelagt aktiviteter, hvis I har lyst til dette. 

NB: På denne rejse er der ekstra service, idet vores danske turleder er på rejsemålet, når I ankommer. Han tager imod jer alle i lufthavnen og sørger for privat transfer for gruppen, ligesom han viser jer tilrette og informerer jer på destinationen. Mens I er på snescooter turen har han en anden gruppe, men I mødes med ham efter snescooterdagene og han hjælper også praktisk med aktiviteter på hjemrejsedagen samt privat dansk transfer til lufthavnen på hjemrejsedagen.

På denne rejse er der således følgende ekstra ydelser: aftensmad på ankomstdagen, velkomstmøde og rundvisning på destinationen samt privat transfer fra og til lufthavnen.

Luften er tør i Finland og Sverige her nord for Polarcirklen, og derfor føler man ikke kulden som i Danmark. Sneforholdene i Lapland er mere idéelle end i alperne og sneen sammenlignes med den berømte champagne-sne i USA og Canada. Grunden til dette er, at der er frost hele vinteren og sne-krystallerne bibeholder deres styrke. 

Der er ofte mulighed for at opleve nordlys i Lapland, og på denne rejse med flere dage til rådighed er muligheden større.

Rejsens pris inkluderer pr. person flyrejse, 5 overnatninger, forplejning (morgenmad, aftensmad og frokost på snescooter dagene), 4 dages snescooterleje inkl. benzin- og olieforbrug, vintertøj og sikkerhedsudstyr. Der er tillige engelsksproget guide på snescooter dagene. Der er både danske og internationale rejsedeltagere. 

Rejsen inkluderer mulighed for en aktivitet på hjemrejsedagen om formiddagen, se tilvalgsmuligheder under fanen "aktiviteter".

Snescooters, beklædning og sikkerheds udstyr.
På denne snescooter rejse er der generelt ingen krav om forudgående kendskab til snescooterkørsel, idet der ved start på snescooterdagene vil guiden lære dig at køre snescooter. Du skal dog være opmærksom på, at der på netop denne rejse er hele 4 dages snescooter kørsel og også lange dage, hvilket kræver en god fysik og motorik. 

Det kræves at du har kørekort til bil. 

Den første snescooter dag får alle en god introduktion til at køre sin snescooter, og lærer således på en let måde, hvorledes færdselsreglerne er i denne lidt anderledes type trafik. 

Når I først er startet med at køre, kommer du hurtigt til at nyde kørslen på snescooteren, du ser naturen og føler farten. 

Hvis du føler, at det er koldt om hænderne, tænder du blot for varmen i din snescooters håndtag eller i gashåndtaget.

Ved starten på snescooter dagen får du stillet godt snescooter udstyr til rådighed, dvs. dragt, styrthjelm, handsker etc. og gode og velfungerende snescooters. 

Dette udstyr, der stilles til rådighed er markedets bedste, og der er tænkt på alt for rejsedeltagerne. 

Bagsædepassager: 
Vi kan ikke tilbyde bagsæde passager på denne rejse. Se mulighederne på rejser med dansk turleder, hvor dette er muligt. 

Snescooter typer:
På denne rejse benyttes Lynx og Polaris snescooters. Disse snescooters har ca. 80 hk og er meget fine at bruge på denne rejse. Maskinerne er ofte 2-takt snescooters, idet alle er beregnet for 1 person og skal være lette at håndtere. Til tider benyttes også 4-takts snescooters. Maskinerne vejer ca. 160-180 kg og er let at håndtere, når man har lært det.

På rejsen benyttes naturligvis udlejnings snescooters, og derfor kan de også have forskellige slidspor, ligesom andet udlejningsmateriel.

Maskinerne på disse arrangementer er dog meget nye og yderst velholdte og den bedste kvalitet iblandt alle vores samarbejdspartnere. På hver snescooter er der tillige en 35 liters boks, hvor du bærer din egen bagage på snescooterdagene.

Bagage transport under snescooter turene:
I løbet af de snescooter safarien bringer du selv den fornødne bagage med dig.
Snescooteren er udstyret med en bagagebærer og bagageboks. Her flytter du det nødvendige tøj etc. over i, når du er kommet til snescooter kontoret. Dvs. du medbringer selv dine fornødenheder, som du skal bruge under aftenens ophold på indkvarteringen samt lidt ekstra til snescooter dagene. 
Du får udførlig pakkeliste og vejledning fra Snescooterrejser.dk med de sidste papirer, således at du disponerer din bagage rigtig for snescooter dagene. 
Du kan ikke have din kuffert/hele din bagage med dig på snescooterdagene, og den står på snescooter kontoret under udflugten. Bagagebox'en på snescooteren ca. 35 ltr. stor.

Snescooter udstyr:
Du får den første snescooter dag udleveret godt udstyr til brug under opholdet i Lapland. Der stilles følgende til rådighed: 2 delt snescooter polar jakke og bukser af bedste kvalitet, 2 par handsker (luffer og fingerhandsker), vinterstøvler, hjelmhue og styrthjelm med termovisir med varme i (bedste og mest moderne hjelme).

Udstyret er udviklet til brug i polare egne og dragten er lavet til snescooter kørsel, således at der er forstærkninger de rette steder. 

Dette udstyr er naturligvis inkluderet i prisen, og er meget godt udstyr. 

Snescooter forsikring og selvrisiko ved leje:
Der er selvrisiko på det lejede udstyr, men den træder kun i kraft, hvis du ødelægger noget.

Vores snescooters er forsikret af udlejnings selskabet. Det vil sige ved skader på 3. person, dvs. hvis føreren kører ind i andre eller et andet køretøj. Du skal selv have en privat ansvars- og ulykkesforsikring. Forsikringen dækker tillige skader, der sker uforsætligt på snescooteren.

Selvrisiko på leje og personlig skade: 
Selvrisiko på € 1.500,- pr. standard maskine.
Selvrisiko på € 2.000,- pr. maskine med 120 hk.
Selvrisiko på € 1.500,- ved personlig ulykke pr. skade.

Hvis man ødelægger maskine eller tøj/udstyr, eller maskinen skal hentes/bringes pga. skade, vil denne selvrisiko dække dette. Yderligere omkostninger ved skader, hvis skaden er større end gæstens selvrisiko dækkes af udlejningsselskabets forsikring. 

Almindelig slitage på maskinerne er naturligvis ikke underlagt din selvrisiko, men er inkluderet i leje af snescooteren.

Det er rejsedeltagerens eget ansvar at tilse, at denne er dækket i forhold til ulykke og ansvar. Check din rejseforsikring og private ulykkesforsikring. 

Rejseforløbet dag for dag:

Dag 1:
Første rejsedag starter med afrejse fra Kastrup, mellemlanding i Helsinki og ankomst i lufthavnen i Lapland. Se rejseplanen her på siden.

Snescooterrejser.dk har tilrettelagt dit opholdsforløb og giver dig med de sidste rejsepapirer alle praktiske informationer for opholdet, transfer, check ind etc. 

Den danske turleder møder dig i lufthavnen, og vi har sørget for privat transfer til hotellet. Turlederen har checket deltagerne ind, så det er let at få sit værelse.

Efter ankomst holder den danske turleder velkomstmøde og tager deltagerne med på en lille gåtur på destinationen.

Normalt er der ikke dansk turleder på disse rejser, men da vores turleder er på destinationen med en anden gruppe, så giver vi denne ekstra service til jer.  

Overnatning på et af vores gode 4-stjernede hoteller.

Dag 2. 100 - 120 km:
Efter et godt og nærende morgen måltid gør I jer klar til dagens oplevelser.

I får naturligvis vejledning fra Snescooterrejser.dk til forberedelse af pakning til jeres snescooterdag. 


I mødes med den lokale engelsktalende guide, og starter med at få udlevere vinter udstyr til at køre i. Der er en polardragt, der er lavet specielt til aktiviteter i sneen. Der udleveres tillige gode vinterstøvler, handsker, hjelmhue og en styrthjelm med visir. Der er et specielt termovisir i de hjelme, vi bruger i Lapland, hvorved man undgår at visiret dugger til. Her møder I også evt. andre deltagere, der kan være engelsk- og dansktalende.

Inden afgang er der alkoholtest og kontrol af kørekort for alle rejsedeltagere.

Guiden informerer rejsedeltagerne om alle praktiske forhold såvel som sikkerhedsregler og almindelige færdselsregler ved snescooter kørsel. Herefter får rejsedeltagerne en grundig introduktion i at betjene maskinerne og herefter bliver snescooterne udleveret til hver deltager.

Når alle er klar, kører I af sted ud i det smukke snedækkede landskab.

Guiden kører forrest og giver rejsedeltagerne mulighed for prøvekørsel i ro og mag og med fokus på at lære maskinerne at kende. 

De første par timer går hurtigt. Her oplever du, at snescooteren er et helt andet type køretøj, end hvad du tidligere har prøvet at køre på. 

De to meder foran på maskinen styrer godt og følger let sporet, som I kører på. 

I styret er der mulighed for at justere varme i håndtaget og i gassen, der fungerer som på en quad-motorcykel - altså en gasfunktion styret med tommelfingeren. Det er meget let at bruge! 

Efter kort tid fornemmer du at køre snescooteren med lethed, og du kan slappe af og nyde sporet, kørslen sammen med de andre rejsedeltagere og den fantastiske natur!

I dag går ruten af et flot spor i vestlig retning. Der er ca. 50 km til Finlands største ishotel, og der går ruten formodentlig til, hvor der også bliver mulighed for et kort besøg.

På ruten bliver der naturligvis spist frokost, - måske i ishotellets restaurant, der er i varme lokaler. 

Ruten i dag går i syd-vestlig retning gennem den finske vildmark. Her er flere områder, I kører i, hvor der er 20 km til nærmeste asfalt vej.

Eftermiddagen byder på nogle flotte strækninger med dejlig natur, og I kommer til et nyt område med et flot bjerg på 715 meters højde. Her ved bjerget bor I for natten. 

På de almindelige spor må vi køre op til 60 km/t, hvilket bestemt er nok, men når der evt. køres på en sø eller flod har man mulighed for at køre 80 km/t. 

Du medbringer selv din fornødne bagage på snescooteren i en speciel bagageboks. Dvs. du har det med på turen, som du skal bruge til din overnatning og ophold. 

Der er mulighed for at bruge sauna og hygge sig på indkvarteringen. 

Til aften serveres en god middag. 

Hyggelig aften med de andre rejsedeltagere. 

Overnatning på det bestilte værelse.

Dag 3. 80 - 100 km:
Der er med sikkerhed flere deltagere, der ikke kan vente med at komme ud til snescooterne for at komme af sted på dagens tur!

Efter en god nats søvn gør rejsedeltagerne sig klar til dagen. Der er god morgenmad inden dagen starter omkring kl. 08.00.

I dag går ruten mod Sverige og der er tilrettelagt en flot dag med varieret kørsel. 

Her får I også mange muligheder for at prøve at køre i dybsne og pulversne.

Sneforholdene ændrer sig fra dag til dag og vi tager naturligvis forbehold for det endelige forløb i forhold til hvor meget dybsne, der skal køres, men forholdene i Lapland er normalt yderst gode. Det er planlagt at der i dag primært skal køres i dybsne og øves i at køre i dette svære underlag.

I dag lærer du også at køre sving i den dybe sne. Det kan være svært i starten, men bliver som at svæve over sneen, når man først har lært det. 

Der er naturligvis også arrangeret frokost i  løbet af dagen. 

Eftermiddagen fortsætter med endnu flere spændende spor i Sverige, hvor I virkelig kan mærke, at I har lært at køre "off piste". 

I kommer i dag ud på en tur, der i alt bliver omkring 100 km lang. Der bliver meget mere teknisk kørsel i dag, idet guiden fortsætter med at køre i pulversne, og det kræver både tilvænning og teknik. 

Sent på eftermiddagen ankommer I til jeres indkvartering i Sverige, der på denne rejse er et lokalt guest house, hytter eller hotel, der byder på hyggelige rammer. 

Her bor I et yndet sted for at se nordlys!

Her indkvarteres I i jeres bestilte værelser. Der kan godt være delt bad og toilet med andre rejsedeltagere, hvis I f.eks. bor i hytter eller i guest house, men det er altid pænt og rent. 

Her er igen mulighed for afslapning og sauna besøg, ligesom der bydes på en god middag.

Dag 4: 140 - 160 km.
I dag byder udflugten på turens længste rute og det betyder, at I starter tidligt efter morgenmad. 

Ruten går nu i østlig retning ud af Sverige og videre ind i Finland ad nye ruter tilbage mod de centrale og høje bjergmassiver og fjelde.

Der er frokost undervejs på ruten som de foregående to dage. 

Ruten i dag giver jer nogle hurtige og meget varierede spor. I kommer gennem store skove med vuptier og høje bakker og ud på meget åbne fjelde. 

Der køres omkring 160 km i dag.

Sent på eftermiddagen ankommer I til jeres indkvartering efter en fantastisk udflugts dag. 

Her indkvarteres I i jeres bestilte værelser. Der kan godt være delt bad og toilet med andre rejsedeltagere, hvis I f.eks. bor i hytter eller i guest house, men det er altid pænt og rent. 

Her bor I igen et yndet sted for at se nordlys!

Her er igen mulighed for afslapning og sauna besøg, ligesom der bydes på en god middag. 

Det kan godt tænkes, at de fleste deltagere er trætte og ønsker at slappe af og gå tidligt til ro.

Dag 5: 100 - 120 km.
I dag byder vi på rejsens sidste snescooter dag. Her er der en meget fin afslutning på udflugterne. Ruten går tilbage gennem Finland, hvor der sikkert bliver tid til at besøge en rensdyr farm på ruten. 

Ruten går i østlig retning ad nye ruter tilbage mod udgangspunktet ved Levi. 

Der er frokost undervejs på ruten som de foregående dage. 

På vej tilbage til snescooter kontoret vil guiden evt. tage rejsedeltagerne med op på et 600 meter højt bjerg, der ligger tæt på dagens mål.

Dagens udflugt bliver på omkring 120 km kørsel.

Guiden sørger naturligvis for, at tilse, at alle deltagere kan overkomme dagens rute, og lægger forløbet efter erfaringen fra gårsdagens udflugt. 

Når dagens udflugt er slut, får I udleveret jeres kufferter og kan nu flytte jeres medbragte fornødenheder til bagagen igen. 

I bringes nu til det gode 4-stjernede hotel, som I boede på første nat. Her er værelserne klar til jer, idet den danske turleder har gjort jeres ophold klart.

Der er middag på hotellet, der serveres som buffet.

I møder også den danske turleder her på hotellet. Han har haft en anden gruppe de forgangne dage, og denne gruppe af danske gæster er også på hotellet. Her vil han fortælle det praktiske omkring aktiviteter næste dag, hvis du har tilmeldt dig nogen af disse (tilmelding er nødvendig på forhånd).

Herefter er der god tid til afslapning og hyggeligt samvær på hotellet eller i byen. 

Dag 6:
Til morgen er der igen stor morgenbuffet på vores hotel.

I dag er hjemrejsedag, og I har fået informationer fra Snescooterrejser.dk til jeres praktiske forhold omkring transfer til lufthavnen. 

Den private transferbus afgår fra hotellet omkring 1,5 time inden afrejse fra lufthavnen.

Det betyder, at der i dag er mulighed for at tilrettelægge aktiviteter som kan gøres inden hjemrejse.

I kan fint tilvælge en af aktiviteterne angivet her nedenfor. Det taler I blot med Snescooterrejser.dk om, når rejsen bestilles. 

Her er nogle af aktivitetsmulighederne. Se tillige fanen "Aktiviteter" her på siden: 

• Is go-kart på stor is bane
• Hundeslædesafari, 10 km, hvor du kører med egen slæde og hundespand
• Alpint skiløb i Finlands største alpine skianlæg 
• Sneskovandring i dybsne
• Langrend på fjeldet. 250 km løjper er til rådighed
• Shopping og afslapning i byen
• Wellness og massage
• Beauty-behandlinger

Turlederen fortæller jer om det praksiske omkring eventuelle aktiviteter, I har tilmeldt jer.

Om morgenen checker deltagerne ud af hotellet og har bagage til at stå i aflåst bagagerum.

Evt. frokost på egen hånd i lufthavnen.

Transfer til lufthavnen tager ca. 30 minutter. Hjemrejsen foregår med afrejse fra destinationen i Lapland, mellemlanding i Helsinki og ankomst i Kastrup til aften.

Du har helt sikkert haft en god snescooteroplevelse med fantastisk natur og flotte oplevelser i Lapland.

Priser:

28.850,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse inkl. leje af snescooter i 4 dage på tur med andre snescooter deltagere, 1 lokal snescooter guide
2.850,- kr. i enkeltværelsestillæg
1.450,- kr. for 10 km hundeslæde safari inkl. transfer og kaffe
750,- kr. for is go-cart kørsel Standard Program inkl. transfer og kaffe
950,- kr. pr. ekstra nat i delt dobbeltværelse med morgenmad ved forlængelse af rejse (senere hjemrejse)
1.250,- kr. for forlængelse af flyrejsen (senere hjemrejse)

Rejsen inkluderer:

• 4 flyvninger med internationalt flyselskab; Kastrup-Helsinki, Helsinki-Lapland t/r
• Dansk turleder på ankomstdagen og afrejsedagen (tager imod gæster i lufthavnen, holder velkomstmøde og sørger for aktiviteter)
• Transfer fra lufthavn til hotel t/r
• Halvpension (morgenmad og aftensmad hver dag fra ankomst til afrejsedag morgenmad)
• Frokost på snescooterdagene (typisk 1 ret og drikkevarer hertil)
• 5 overnatninger i delt dobbeltværelse iht. rejse program (hotel og guest house/hytte)
• 6 rejsedage iht. rejse program
• 4 hele dages snescootersafari med engelsktalende guide og internationale gæster
• Erfaren engelsktalende guide på snescooter dagene
• 500/600 ccm snescooter med ca. 80 hk
• Forbrug af olie på snescooteren
• Forbrug af benzin på snescooteren
• Fuld safaribeklædning (vinterkøredragt, hjelm med termovisir, vinterhandsker, polarstøvler, hjelmhue) 
• Alle lokale afgifter, moms og skat
• Dansk moms
• Afgift til rejsegarantifonden
Rejsen inkluderer ikke:
• Lommepenge, drikkevarer, frokost på ud- og hjemrejsedagen, aftensmad på udrejsedagen, 
• Afbestillings- og rejseforsikring
• Evt. tilvalg af ekstra ydelser iht. prisliste og aktivitets oversigt

Flytider:

Udrejse:
Afrejse fra Kastrup kl. 13.05. Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Lapland kl. 17.55.

Hjemrejse: 
Afrejse fra Lapland kl. 13.35. Mellemlanding Helsinki. 
Ankomst Kastrup kl. 18.25.

Alle flytider er FORVENTELIGE lokale tider. Der flyves med internationale flyselskaber. Der tages forbehold for endelige flytider. 

Da denne rejse laves individuelt fra bestilling til bestilling vil Snescooterrejser.dk i samarbejde med kunden finde den optimale rejsetid. Ovenstående er dog de tider, vi af erfaring ved, vores gæster finder mest optimale. 

Kørekort:
Der skal bruges kørekort til bil for at køre snescooter. Hvis du har et motorcykelkørekort type A, er det også muligt at køre snescooter med dette (hvis du ikke har bilkørekort).

Kan børn deltage: 
Børn kan ikke deltage på denne rejse.

Kan der være bagsædepassager på denne rejse:
Bagsædepassagerer er ikke muligt på denne rejse.

Turleder/Guide på rejsen:
Her på rejsen har du et ekstra serviceniveau, idet vores danske turleder er på destinationen og hjælper og vejleder dig på ankomst- og afrejsedagen.
På snescooter dagene er der engelsksproget guide på selve snescooter dagene. Dette forudsætter at du eller en af dine medrejsende forstår og taler engelsk. Der er tillige internationale gæster på denne rejse. 

Bagage på snescooter udflugterne:
Du medbringer almindelig bagage på hele rejsen. På selve snescooter safari dagene vil du få en 35 ltr. boks, som du skal have på din snescooter. I denne boks har du dine fornødenheder, som grundlæggende skal bruges under opholdet mellem snescooterdagene. Her kan du også have ekstra tøj til snescooter dagene. 
Det tøj, der bruges til snescooter kørsel, bærer du naturligvis, og derfor fylder det ikke i bagagen på snescooteren. 
Din almindelige bagage står opmagasineret på snescooter safarikontoret mens du er på snescooter udflugt. 

Snescooter forsikring og selvrisiko ved leje:
Der er selvrisiko på det lejede udstyr, men den træder kun i kraft, hvis du ødelægger noget.

Vores snescooters er forsikret af udlejnings selskabet. Det vil sige ved skader på 3. person, dvs. hvis føreren kører ind i andre eller et andet køretøj. Du skal selv have en privat ansvars- og ulykkesforsikring. Forsikringen dækker tillige skader, der sker uforsætligt på snescooteren.

Selvrisiko på leje og personlig skade: 
Selvrisiko på € 1.500,- pr. standard maskine.
Selvrisiko på € 2.000,- pr. maskine med 120 hk.
Selvrisiko på € 1.500,- ved personlig ulykke pr. skade.

Hvis man ødelægger maskine eller tøj/udstyr, eller maskinen skal hentes/bringes pga. skade, vil denne selvrisiko dække dette. Yderligere omkostninger ved skader, hvis skaden er større end gæstens selvrisiko dækkes af udlejningsselskabets forsikring. 

Almindelig slitage på maskinerne er naturligvis ikke underlagt din selvrisiko, men er inkluderet i leje af snescooteren.

Det er rejsedeltagerens eget ansvar at tilse, at denne er dækket i forhold til ulykke og ansvar. Check din rejseforsikring og private ulykkesforsikring. 

Rejse- og afbestillingsforsikring: 
Alle rejsedeltagere er selv ansvarlige for at tegne en personlig afbestillings- og rejseforsikring. Snescooterrejser.dk tilbyder dette og mulighederne er præsenteret her på siden.

Forlængelse af rejse/ophold:
Der er mulighed for at forlænge rejsens forløb med ekstra overnatninger på vores hotel og evt. senere hjemrejse med fly. Det giver dig mulighed for ekstra oplevelser i Lapland.
Se priser for dette i prislisten. Der tages forbehold for ændrede flytider ved senere hjemrejse.
Evt. forlængelse af rejse skal meddeles rejsebureauet ved bestilling af rejsen.

Rejsematerialer fra Snescooterrejser.dk:
Sammen med de sidste rejsepapirer vil du modtage udførlige informationer om rejsen samt forslag til, hvad du bør pakke til en snescooterrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for valutaændringer samt prisstigninger, brændstofstillæg og flyændringer etc.

Der tages forbehold for ændringer i programmet samt skrivefejl.

Der tages forbehold for antal lokale guider i forhold til antal tilmeldte deltagere. Valuta kalkuleret ift. kurser pr. 1/6 2022.

Snescooterrejser.dk tilbyder et varieret udvalg af aktiviteter den 6. rejsedag, dvs. på hjemrejsedagen. 

Her kan du selv vælge, hvad du har lyst at bruge din tid på. Dette skal tilrettelægges i forhold til hjemrejse for flyet. Ofte kan du nå at deltage i hundeslædesafari eller is go-cart om formiddagen på hjemrejsen.

Vær opmærksom på, at der er enkelte aktiviteter, der skal bestilles samtidig med rejsen bestilles. Det taler vi om, når du bestiller rejsen. 

Aktiviteter, der skal bestilles samtidig med rejsen:

Is go-cart:
Prøv en sjov oplevelse. Du har sikkert prøvet at køre go-cart i Danmark på en indendørs bane. Nu får du muligheden for at køre på en fed is bane uden for byen, hvor vi bor.

Disse go-carts har pigge på dækkene og køres som almindelige go-carts, men man ”broad-sider” hele tiden for at dreje! En rigtig sjov oplevelse der giver adrenalin til alle deltagere.

Deltagerne kører med den lokale transfer-bus til banen, hvor der udleveres tøj og hjelm.

Der køres nu 2 kørepas af ca. 15 minutter pr. deltager.

Der er tillige varm drik i pausen mellem de 2 kørepas. 

750,- kr. pr. deltager.
Minimum 6 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 1,5 timer.

Inkl. transfer fra og til hotellet, vinter tøj og udstyr samt drikkevare.

10 km hundeslædesafari:
Deltagerne afhentes ved hotellet og køres til fjeldet, hvor man modtages af et stort hold hundeslædehunde. 

Her møder man ejeren af hundene, der er en meget dygtig slædehundefører. Der fortælles om opdræt og de mange konkurrencer, som de deltager i hver vinter.

Du introduceres til at køre et hundespand, og herefter får hver deltager et spand hunde (3-5 hunde) og en slæde. Der køres nu i samlet flok en rute på ca. 10 km. Undervejs ser man landskaberne fra en helt anden side og nyder stilheden sammen med hundene, der er ivrige efter at trække og løbe hurtigt. Der er bremse på hundeslæden, og du er ofte nød til at bremse hundene, for de er meget ivrige.

Der er kun 1 fører af hver hundeslæde. Der sidder ingen på slæden.

Efter hundeslædesafari bydes der på noget varmt at drikke i en samisk hytte eller telt. Du medbringer selv dit vintertøj, og kan også låne noget, f.eks. vinterstøvler, hvis dit eget udstyr ikke er tilstrækkeligt.

Herefter køres gruppen tilbage til hotellet. 

1.450,- pr. deltager.
Minimum 2 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2½ time.
Inkl. transfer fra og til hotellet og varm drik. 


Aktiviteter uden forudgående bestilling:

Ved byen vi bor, har der været afholdt World Cup i alpint skiløb og langrend igennem mange år. World cup'en i alpint skiløb starter normalt hvert år første weekend i december. Der er rig mulighed for at stå på ski på pisterne ved bjerget vi bor ved den 4. rejsedag.

Alpint skiløb eller langrend:
Der er fantastiske muligheder for at stå på alpin ski eller løbe langrend. Sneen er altid meget fin og meget anderledes end i Europa og i alperne. Luften er tør her i Finland og det betyder, at sneen er betragteligt lettere end i f.eks. alperne.

Der lejes alpint og langrends-udstyr som på alle andre skisportssteder. Lejepriser og liftkort til alpint skiløb er samme priser, som det kendes i alperne. Man betaler ikke for brug af langrends løjper.
Udlejnings faciliteter for skiudstyr er beliggende ca. 300 meter fra indkvarteringen.

Vandremuligheder:
Ved byen, hvor vi bor er der fine vandremuligheder. Der er mulighed for at vandre på egen hånd på afmærkede ruter.

Snesko:
Du kan leje snesko i en af Snescooterrejser.dk’s udlejningsbutikker. Disse lejes på timebasis og du kan også få en guide med, hvis du ønsker dette.

Fat-Bike:
I byen kan der lejes specielle mountainbikes med ekstra tykke dæk, så man kan køre i sneen. Der kan evt. også lejes cykler med batteri, så man kan få hjælp. 

Massage og wellness:
I byen hvor vi bor kan der bestilles forskellige former for massage og wellness. Dette bør bestilles ved ankomst til Finland, hvis du ønsker at gøre brug af dette på 4. rejsedag.

Oplev Finlands største SPA vandland:
Turlederen hjælper dig gerne med et besøg i Finlands største SPA og vandland. Her er ca. 3.000 m2 stort anlæg med alt i varmtvandsbassiner, strømkanaler, jacuzzis, udendørs bade og naturligvis forskellige saunas og dampbade. Pris for et dagsbesøg er ca. € 30,- pr. deltager, men vi har en specialpris, som du informeres om i Lapland. 

Fest, karaoke og natklubber: 
Vi befinder os på Finlands største skisportssted, og derfor er der et stort udvalg af barer og natklubber samt spillesteder, man kan besøge om aftenen og natten. Det er relevant den 3. og 4. rejsedag, hvis der ikke skal køres bil eller snescooter næste dag.

Nordlys: 
I denne rejseperiode er der fine muligheder for at se nordlys. Turlederen hjælper gerne gæsterne med at undersøge om det i rejseperioden netop er gode muligheder for at se nordlys.

Snescooterrejser.dk udtaler:

Denne rejse er en ekstra stor oplevelse, idet du har hele 4 dage på snescooter og oplever den specielle puddersne, der køres i en hel dag. Hvis du er til vinter eventyr, så er dette rejsen, som du skal deltage på. Du får naturligvis udførligt rejsemateriale og rejsevejledning fra Snescooterrejser.dk før afrejse. Kontakt os gerne for en snak om rejsen og oplevelserne.
Henrik Tang, Snescooterrejser.dk